vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiIohannis se consultă cu partidele pentru punerea în aplicare a referendumului

Iohannis se consultă cu partidele pentru punerea în aplicare a referendumului

Preşedintele Klaus Iohannis invită preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări la Palatul Cotroceni, pe 4 şi 5 iunie, pentru stabilirea direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai. 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis joi, 30 mai, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pentru stabilirea direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din data de 26 mai 2019 în vederea consolidării parcursului european al României”, a informat Administraţia Prezidenţială. 

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane, iar calendarul consultărilor va fi următorul: 

* marţi, 4 iunie: 

– Partidul Naţional Liberal (PNL) – ora 12,00 
– Partidul Social Democrat (PSD) – ora 13,00 
– Uniunea Salvaţi România (USR) – ora 14,00 
– Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) – ora 15,00 

* miercuri, 5 iunie: 

– Partidul Mişcarea Populară (PMP) – ora 11,00 
– Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) – ora 12,00 
– Grupul parlamentar Pro Europa – ora 13,00 
– Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale – ora 14,00 

Precedentele consultări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis au avut loc pe 11 şi 12 aprilie, tema de la acea dată fiind situaţia din Justiţie. La respectivele consultări ALDE nu a trimis niciun reprezentant, iar PSD a trimis în delegația sa mai multe personaje controversate alături de politicieni. La finalul acelor consultări, preşedintele Iohannis a anunţat convocarea unui referendum pentru data de 26 mai.

PNL deja a confirmat că va ajuta la punerea în aplicare a referendumului

PNL va participa la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a decide cum se va pune în practică rezultatul de la referendumul din 26 mai. 

„Luni am convocat reuniunea Biroului Politic Naţional al partidului. Vom stabili componenţa delegaţiei şi mandatul PNL la aceste consultări. Pentru noi voinţa exprimată de cetăţean este lege, pentru noi orice iniţiativă de modificare a Constituţiei sau a legilor necesară pentru transpunerea în realitatea politică şi juridică a voinţei exprimate de cetăţeni este, de asemenea, prioritate zero şi va fi sprijinită de PNL”, a declarat Ludovic Orban. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate