sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiAdina Vălean, aziată favorabil pentru postul de comisar european

Adina Vălean, aziată favorabil pentru postul de comisar european

Europarlamentarul Adina Vălean a fost avizată favorabil de comisiile parlamentare reunite pentru Afaceri europene, pentru postul de comisar european, cu 25 de voturi „pentru” și 3 abțineri. 

„Adina Vălean tocmai a primit votul în unanimitate din partea Comisiei JURI, adică certificatul de integritate. Asta după ce timp de 6 luni Viorica Dăncilă s-a încăpățânat să numească pentru postul de comisar european oameni care nu sunt demni pentru acest post”, a declarat Ludovic Orban. 

Pe de altă parte, europarlamentarul liberal spune că este onorată şi încântată de faptul că a simţit un sprijin larg pentru candidatura ea pentru portofoliul transporturilor la Comisia Europeană.

„Mă încurajează pentru restul demersului pe care îl am de făcut şi anume audierea în Parlamentul European şi eventualitatea preluării unui astfel de mandat. Dacă ne uităm la felul în care arată conectivitatea în estul şi vestul Europei, estul este mult rămas în urmă, e o chestiune recunoscută de toţi şi există o dorinţă general europeană de a spori şi de a îmbunătăţi conectivitatea în estul Europei, inclusiv în România. Eu îmi doresc să fiu în această situaţie în care, în 2021, când se revizuieşte reţeaua (TEN-T) să pot contribui”, a declarat  Vălean, la Palatul Parlamentului, după ce a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare de Afaceri europene.

Potrivit ei, achiziţiile publice întârzie uneori proiectele de infrastructură de transport.

Achiziţiile publice reprezintă unul din motivele pentru care la nivel european foarte multe din proiectele de infrastructură sunt întârziate şi Comisia construieşte un set de recomandări pentru statele membre, care va veni ca un regulament sau ca o directivă către statele membre pentru a stabili o singură autoritate care să integreze toate problemele acestea legate de permise, de teren, de public procurement. Sigur că va trebui să existe o gândire la nivelul statului naţional care să rezolve şi această problemă a contestaţiilor, care este foarte gravă şi care întârzie aceste proiecte”, a spus Vălean. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate