marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiDan Barna se lasă la mila partidului după eșecul de la alegerile...

Dan Barna se lasă la mila partidului după eșecul de la alegerile prezidențiale

Dan Barna se lasă la mila partidului după eșecul de la alegerile prezidențiale și va cere un vot de încredere membrilor partidului, iar, dacă nu îl va primi, va face un pas în spate.

„Voi cere un vot de încredere membrilor partidului şi e foarte normal să mă întorc la membri, aşa funcţionează democraţia în USR. Eu nu îmi dau demisia în momentul acesta, voi cere un vot de încredere membrilor. Colegii mei vor decide, aşa am făcut de fiecare dată când a fost un moment mai delicat în partid. (…) Ne doream mai mult, fără îndoială. Se putea mai mult? E greu de spus în contextul politic şi în contextul acţiunilor şi poziţiei preşedintelui Iohannis care a dat jos un guvern, deci avea o percepţie foarte bună în opinia publică. Dincolo de asta, da, e un rezultat sub obiectiv, o să cer un vot de încredere colegilor. Dacă voi primi acest vot de încredere, mergem mai departe spre locale, este primul eşec şi mi s-ar părea o laşitate să îmi dau demisia pentru un rezultat care de fapt, în contextul dat, poate fi privit din două perspective”, a declarat Dan Barna la Palatul Parlamentului.

Acesta a afirmat că dacă nu va primi votul de încredere al colegilor din partid va face un pas în spate. 

El a adăugat că decizia de a nu intra la guvernare după ce a căzut Guvernul Dăncilă a fost a Comitetului Politic al partidului, aproape în unanimitate, de aceea nu i se poate imputa lui personal.

„Au fost unul sau doi colegi care au zis – poate să ne mai gândim. Este o decizie pe care ne-am asumat-o ca partid, a avut un rezultat, e ca la fotbal, dai gol – eşti vedetă, nu dai gol – sunt critici”, a mai spus Barna. 

Deși cei din USR se așteptau să aibă un scor la fel de bun ca la alegerile europarlamentare, acesta a fost cu 10 procente mai mic, din acest motiv acesta a ieșit pe locul 3 în alegerile parlamentare. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate