marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiAglomerația din Vama Nădlac, temă de război între PSD și PNL

Aglomerația din Vama Nădlac, temă de război între PSD și PNL

Aglomerația din Vama Nădlac a devenit miniție de război în atacurile PSD contra liberalilor, primii acuzând puterea că a gestionat extrem de prost cazul de la granița de vest a țării. 

„Un nou episod de proastă guvernare s-a petrecut, la sfârşitul săptămânii, la vama Nădlac. Peste 30 de mii de români au fost înghesuiţi în ţarcuri ca sardelele în năvod şi au aşteptat în acest fel peste 10 ore fiecare pentru a fi triat, consultat, declarat”, a declarat deputatul social democrat Eugen Neață.

Cozile de maşini s-au întins pe zeci de kilometri şi nimeni n-a avut acces mai bine de două zile la apă de băut şi de spălat şi la vreun grup sanitar.
„Prefectul din zonă s-a arătat complet dezinteresat de soarta celor care au trecut vama pe teritoriul românesc şi au rămas acolo fără niciun mijloc de transport, în timp ce prim-ministrul declara la Bucureşti că totul se desfăşoară în condiţii perfecte. Guvernul liberal este incapabil să se adapteze rapid la propriile decizii de guvernare”, mai spune deputatul.

Aglomerația din Vama Nădlac, motiv de război al declarațiilor

„A reglementat vineri seara ceva şi sâmbătă dimineaţa nu era pregătit pentru nimic din ceea ce a reglementat. Aşa se întâmplă când dai ordine şi pleci la culcare lăsând pe toată lumea pe câmpul de luptă, să se descurce cum poate şi cu cât a înţeles din ordinele transmise la televizor.Imaginile de la Nădlac au făcut înconjurul Europei. Românii înghesuiţi în ţarcul organizat acolo veneau din toate ţările europene, unde i-a prins începutul pandemiei”, spune Neață.
Potrivit deputatului, românii de acolo au rezistat acolo pentru a-şi apăra locurile de muncă pe care le-au câştigat cu greu.
„Le-au pierdut între timp şi simt că relaxările situaţiei din străinătate nu aduc şi noi locuri de muncă pentru ei. Fenomenele economice şi sociale ce urmează crizei sanitare sunt mult mai complexe decât le văd guvernanţii liberali de la Bucureşti. Pe Dâmboviţa, economia a crescut în primul trimestru şi se văd deja semnele unor mari performanţe în următoarele trei. Ceva şi cineva ar trebui să-i coboare cu picioarele pe pământ înainte de a mai face un pocinog cum este acest spectacol grotesc care s-a petrecut la vama de Vest”, afirmă alesul PSD.
Este a doua oară când românii care se întorc în ţară sunt umiliţi în masă de instituţiile cu atribuţii in domeniu, incapabile să se organizeze în funcţie de nivelul de solicitare.
„Aşa ceva ar fi suficient ca să trimită acasă un guvern incapabil să producă pentru cetăţenii săi servicii publice de calitate. Singura speranţă pentru derularea în bune condiţii a stării de alertă în care ne aflăm este tot bunul simţ şi puterea de conformare la reguli a românilor, aflaţi acasă la ei sau pe drumurile care vin sau care duc spre ţări mai bine guvernate şi mai primitoare”, a mai spus deputatul.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate