luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiALDE duce campanie împotriva lui Augustin Lazăr

ALDE duce campanie împotriva lui Augustin Lazăr

ALDE duce campanie împotriva lui Augustin Lazăr, care vrea să candideze pentru un nou mandat de procuror general al României. După ce zilele trecute, Tăriceanu a refuzat să se întâlnească cu președintele pentru a discuta despre referendumul din 26 mai, pe motiv că ia apărarea unui comunist, astăzi este rândul lui europarlamentarului Renate Weber să-l atace pe Augustin Lazăr.  

Potrivit ei, procurorul general Augustin Lazăr ar trebui să îşi retragă candidatura depusă pentru un nou mandat, având în vedere informaţiile apărute privind activitatea sa până în 1989. 

„Este o ruşine pentru România să aibă ca procuror general, la 30 de ani de la căderea comunismului, pe cineva care nu a fost doar simplu procuror în perioada comunistă, pentru că au fost foarte mulţi procurori care aveau de făcut ceea ce e firesc pentru un procuror – să lupte cu criminalitatea, dar în perioada aceea Augustin Lazăr a avut un rol foarte clar în a perpetua regimul îngrozitor de opresiv din România”, a declarat aceasta la Cluj. 

Ea spune că, prin deciziile pe care le-a luat, ca şef al comisiei care se pronunţa cu privire la eliberarea condiţionată de la Aiud, el a devenit complice al acelui sistem în care oricine îndrăznea să spună ceva împotriva regimului comunist era supus la rele tratamente, chiar la acte tortură, iar dânsul i-a menţinut în această situaţie prin măsuri care erau evident subiective, dincolo de ceea ce legea îi permitea.

„Dar măcar acum să îşi retragă candidatura depusă, pentru că eu nu mă aştept de la Augustin Lazăr să aibă decenţa să se retragă din funcţie înainte de a-i expira mandatul, ceea ce probabil se întâmplă oricum în câteva zile”, a mai afirmat Weber. 

Europarlamentarul spune că prin aceste „schelete din dulapul” procurorului general îşi explică acum anumite decizii pe care Lazăr le-a luat de-a lungul timpului, cum ar fi colaborarea cu SRI şi formarea unor echipe mixte. 

Cazul la care fac referire atât cei din ALDE cât și cei din PSD când îl atacă pe Lazăr prin instrumentele media la dispoziție este cel al lui, Ioan Muntean.

Respectivul este văzut de Antena 3 ca fiind „eroul trimis la carceră de Augustin Lazăr” și „deținut politic” în perioada comunistă, potrivit celor de la G4Media. 

Dar G4Media a făcut ceva cercetări și a descoperit că acesta a fost de fapt condamnat pentru tâlnărie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a atacat un grănicer și i-a luat acestuia pistolul mitralieră și 30 de cartușe.

Ioan Muntean nu era la prima condamnare, mai primise și înainte de incidentul respectiv pedepse cuprinse între 7 luni și 4 ani.

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate