luni, mai 23, 2022
AcasăAgenda ZileiIohannis vrea să discute cu partidele pe tema referendumului. Dragnea a refuzat

Iohannis vrea să discute cu partidele pe tema referendumului. Dragnea a refuzat

UPDATE 18.30 –  ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei din Justiţie, a scris pe pagina sa de Facebook preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE. 

„În general, domnul Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să ţină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli şi nu doreşte să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiţie, atât timp cât domnul Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă şi de actuală, precum prezenţa în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispoziţiilor regimului comunisto-securist”, afirmă Tăriceanu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, la consultări, pe tema referendumului,  joia şi vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din Justiţie.

Sunt invitaţi la consultări de la ora 15,00 reprezentanţii Partidului National Liberal; de la ora 16,00 – ai Uniunii Salvaţi România; de la ora 16,45 – ai Partidului Mişcarea Populară; de la ora 17,30 – ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din România; de la ora 18,15 – ai Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. 

Vineri sunt invitaţi la consultări de la ora 11,00 reprezentanţii Partidului Social Democrat şi de la ora 12,00 – ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane. 

Dragnea deja a răspuns. Nu vine! 

Cum era de așteptat, liderul PSD nu poate susține o confruntare directă cu președintele României, Klaus Iohannis, așa că a declarat imediat că nu va merge la consultările de la Cotroceni de săptămâna viitoare. 

Cu toate acestea, a precizat că de la PSD va merge o delegaţie. Mai mult, va discuta cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dacă va merge la Cotroceni o delegaţie comună PSD-ALDE. 

„Eu sigur nu merg. Dar de la partid de la noi o să trimitem nişte oameni”, a declarat Dragnea, la Călăraşi. Liderul PSD a mai spus încă o dată că partidul său susţine temele propuse de şeful statului pentru referendumul din 26 mai

Temele (n.r. – referendumului) le susţin în totalitate fără niciun fel de probleme. Mi se par chiar teme foarte bune. Eu nu-mi permit să recomand nimănui nimic. Le transmit susţinătorilor noştri următoarele lucruri: că noi nu suntem de acord să se taie salariul minim, să se îngheţe pensiile şi salariile, aşa cum au în intenţie cei de la PNL şi USR, să se îngheţe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi vom susţine în continuare programele noastre din programul de guvernare pentru ca românii să o ducă mai bine. Asta o să recomand eu”, a declarat Dragnea.   

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate