vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiAlegeri anticipate, soluția pentru actuala criză politică

Alegeri anticipate, soluția pentru actuala criză politică

USR vrea alegeri anticipate și crede că aceasta este unica soluție pentru actuala criză politică, consideră liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna.

„Singura soluţie democratică pentru ieşirea din actuala criză politică sunt alegerile anticipate. Preşedintele Iohannis a dat trei şanse PSD să conducă România şi de trei ori PSD a eşuat. Acum guvernarea este blocată pentru că PSD se agaţă de guvernare, iar preşedintele nu are ce să le facă”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Liderul USR a atras atenţia că anul trecut 230 000 de oameni au plecat din ţară.

„Jumătate dintre tineri vor să plece. Ne împuţinăm ca societate şi avem obligaţia să vorbim despre această problemă şi despre soluţii, acum. Iar noi discutăm pe cine a mai cumpărat Dăncilă din târgul de parlamentari. Suntem într-o criză şi avem nevoie urgent de o guvernare solidă şi competentă. Avem nevoie de alegeri”, a adăugat Dan Barna.

Aseară, după ce președintele a refuzat remanierea propusă de Viorica Dăncilă aceasta a declarat că nu îi este teamă să vină în Parlament. 

„Avem o Opoziţie cinică şi imatură care, orbită de interesele personale şi de campanie, a început să acţioneze împotriva oamenilor. Avem un preşedinte care a urmărit cu îngrijorare ce s-a întâmplat în jurul dumnealui timp de cinci ani de la Palatul Cotroceni şi care a dedicat ultimul an de mandat celei mai dăunătoare campanii făcute vreodată în România, una care sacrifică interesul şi stabilitatea ţării. Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez pentru România”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a afirmat că știe că oamenii aşteaptă de la PSD să le plătească pensiile pe care le-au majorat, aşteaptă să le plătească salariile, bursele, alocaţiile, aşteaptă să deruleze investiţiile la care s-au angajat.

„Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o, cu atât mai mult cu cât am arătat la votul din Senat, de acum două zile, că avem majoritate. Nu fugim de Constituţie, aşa cum o face preşedintele, nu fugim de responsabilitate şi nu vom da înapoi. Aceste speculaţii sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor România normală, ci România blocată”, a spus premierul.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate