marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiKlaus Iohannis îi refuză remanierea lui Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis îi refuză remanierea lui Viorica Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis refuză remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, remaniere pe care o consideră ca fiind neavenită şi nepotrivită.

„Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Îmi solicită acolo doamna prim-ministru eliberarea din funcţie a unor miniştri, a unor interimari şi numirea a şase miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui, Dăncilă trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului cu o solicitare de validare a Guvernului, altfel lucrurile nu se pot rezolva. Iohannis a amintit că a mai primit o solicitare de remaniere la sfârşitul lui august şi câteva ore mai târziu partidul ALDE a anunţat public că părăseşte coaliţia de guvernare.

Președintele României a evocat Constituţia, afirmând că aceasta solicită explicit un vot din partea Parlamentului în situaţia în care se înlocuiesc miniştrii.

„Această chestiune este foarte clară, drept pentru care, la momentul respectiv, am refuzat remanierea solicitată. După câtva timp, doamna prim-ministru a venit cu o solicitare de numire a unor miniştri interimari. Din acelaşi motiv, fiindcă Guvernul acum, în noua configuraţie politică, în conformitate cu articolul 85 din Constituţie, trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului, am refuzat şi acea solicitare”, a punctat Iohannis.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate