miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiVisul lui Barna: După alegerile parlamentare, Alianța USR-PLUS să guverneze singură

Visul lui Barna: După alegerile parlamentare, Alianța USR-PLUS să guverneze singură

Preşedintele USR, Dan Barna și-ar dori ca la alegerile parlamentare Alianţa USR-PLUS să obţină un rezultat care să-i permită să guverneze singură.

„În teoria probabilităţilor este una din alternativele cu o probabilitate rezonabilă ca după alegeri, aşa cum arată acum rezultatele, să fim în situaţia de a avea negocieri pentru formarea unui Guvern. După alegeri foarte probabil USR va fi în bucata de reprezentativitate a României care va trebui să guverneze şi USR-PLUS îşi va asuma asta fără niciun fel de ezitare”, a spus Dan Barna la Digi24.

Acesta încă nu știe dacă va face o guvernare comună și cu PNL.

„Vom vedea care sunt rezultatele electorale. În momentul de faţă, încercăm având localele prima bornă să avem rezultate cât mai bune, să avem cât mai mulţi colegi în consiliile locale, municipale, în primării pentru a aduce schimbarea pe care societatea o aşteaptă”, a mai spus Barna.

Barna vrea rezultat foarte bun la alegerile parlamentare

Potrivit lui, și-ar dori să aibă un rezultat electoral care să le permită să guverneze singuri.

„Însă, în politică legătura cu realitatea în general ajută. Dacă vom obţine acest rezultat vom guverna singuri fără îndoială, dacă acest rezultat nu se va întâmpla şi aşa cum arată cifrele perspectiva unei coaliţii necesare are o probabilitate rezonabilă vom vedea la momentul acela. În momentul de faţă miza este să reuşim să reprezentăm un electorat cât mai numeros”, a adăugat Barna.

De asemenea, potrivit liderului USR, congresul pentru fuziunea USR-PLUS va avea loc sâmbătă, 15 august.

„În această sâmbătă avem congresul pentru fuziunea USR-PLUS. Este un moment istoric şi un moment aşteptat de foarte mulţi din susţinătorii noştri care înţeleg şi experienţa acestor negocieri pentru locale, pentru că Alianţa USR-PLUS are candidaţi în toate UAT-urile, în toate municipiile, toate oraşele mari, ne-a arătat că este necesar să facem pasul firesc mai departe şi să devenim din două partide care au propriul electorat şi care au credibilitatea lor un singur partid, USR-PLUS, un partid de termen lung în România şi nu doar o secvenţă de ciclu electoral cum au fost multe alte partide din ultimii 30 de ani”, a mai declarat Barna.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate