marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiAlianța PSD - ALDE - Pro România, cerută de Marcel Ciolacu și...

Alianța PSD – ALDE – Pro România, cerută de Marcel Ciolacu și Gabriela Firea

Alianța PSD – ALDE – Pro România a fost cerută de Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, au afirmat cei doi dând primele semnale că se pregătesc de alegerile parlamentare și vor să le câștige un orice preț. 

Preşedintele interimar al PSD susţine încheierea unei alianţe cu partidele lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, însă o decizie în acest sens trebuie luată de către partid.

„E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului, pentru că lumea este înspăimântată de criza economică mai mult decât de pandemie”, a declarat liderul PSD, la Antena 3

El a afirmat că aceasta este poziţia sa personală, iar o decizie cu privire la această alianţă trebuie luată de către organismele interne ale partidului.Ciolacu a subliniat că o eventuală preluare a guvernării de către PSD în alianţă cu formaţiunile lui Ponta şi Tăriceanu trebuie să fie însoţită de un program clar de guvernare centrat pe măsurile de relansare a economiei după pandemie.

„Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sau PSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul din PSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Alianța PSD – ALDE – Pro România, dorită și de Gabriela Firea 

Primarul general Gabriela Firea a afirmat că au avut loc înainte de pandemie întâlniri privind perspectiva încheierii de alianţe ale PSD cu Pro România şi ALDE şi că s-au desprins câteva idei.

„S-au desprins câteva idei şi anume o posibilă colaborare atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare. Avem puncte comune. Sunt fireşte şi câteva subiecte care ne despart, unul mai ales mai stringent. Într-adevăr, pandemia a oprit aceste discuţii. Nu le-aş spune negocieri, pentru că uneori cuvântul negociere poartă în sine şi o notă peiorativă. Pare că eşti, cumva, în situaţia în care ce dai, ce primeşti şi, repet, poate fi interpretat ca un sentiment care în sine nu este foarte plăcut. Au fost discuţii”, a declarat Gabriela Firea la B1 TV

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate