joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiAmnistia fiscală va fi cu dedicație pentru clientela PSD

Amnistia fiscală va fi cu dedicație pentru clientela PSD

Statul român va pierde sume foarte mari, prin amnistia fiscală pe care o va da „cu dedicatie” pentru primii 11.000 de rău platnici, cei mai mulţi din clientela, acuză senatorul PNL Ioan Cristina. 

Aceasta atrage atenţia că PSD a pus în dezbatere publică ordonanţa amnistiei fiscale, prin care statul român va pierde sume enorme.

„Milioane de români buni platnici, care nu au datorii la stat, vor asista la o nedreptate strigătoare la cer. Această ordonanţă este cu dedicaţie pentru clientela PSD. Prin intermediul acesteia, cei care plătesc la timp sunt trataţi ca fraierii iar cei cu datorii sunt trataţi ca şmecherii”, afirmă parlamentarul liberal.

Ioan Cristina susţine că primii beneficiari ai ordonanţei sunt aproximativ 11000 de rău platnici, care au datorii de zeci de miliarde de lei, cei mai mulţi din clientela PSD.

Amnistia fiscală va fi discutată în aprilie în Guvern şi această propunere va fi bine primită de mediul de afaceri, a declarat marţi seara, la postul public de televiziune, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Vine amnistia fiscală

„Amnistia fiscală vine. Curând. Cei care ne urmăresc să nu creadă că pot să nu plătească la stat. Nu, e pentru trecut. Pentru companiile publice şi cele private. Această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri. În aprilie vreau să putem să o avem în Guvern. Luna viitoare. La o companie de stat asta este singura, unica şansă să poţi să o readuci în economic ca un actor activ”, a spus Teodorovici.

Guvernul a pregatit mai multe variante de eşalonare. Dar aceasta trebuie făcută într-o perioadă care să permită firmei să facă businessul pentru care a fost înfiinţată să-şi poată plăti obligaţiile faţă de terţi şi, într-un final, să dea şi statului o părticică din datoria pe care are să o dea, din principalul care rămâne.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate