sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiAna Birchall o irită pe Viorica Dăncilă că nu se conformează dorințelor...

Ana Birchall o irită pe Viorica Dăncilă că nu se conformează dorințelor PSD

Ana Birchall o irită pe Viorica Dăncilă că nu se conformează dorințelor partidului, premierul demis afirmând că poziţiile publice ale ministrului demis al Justiţiei privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie sunt păreri personale şi nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului sau al PSD. 

Mai mult, pentru că nu este la fel de obedientă ca restul membrilor credincioși din partid, „situația ei va fi discutată în următorul CEx”. 

„Noi am învăţat de la alegerile europarlamentare că nu trebuie să ne implicăm în justiţie, justiţia trebuie să fie independentă. (n.r. Părerile Anei Birchall) sunt păreri personale, i-am atras atenţia doamnei Birchall să nu se implice în justiţie. Văd că vine cu propriile idei pe care le aduce în spaţiul public, dar ar trebui să spună ‘sunt ale mele, personale, nu reprezintă nici poziţia Guvernului României, nici poziţia PSD’. Pentru că noi considerăm că tot ceea ce ţine de funcţionarea Secţiei speciale trebuie să se discute în interiorul şi de către CSM şi nu trebuie să mai intervenim în justiţie, trebuie ca magistraţii să-şi găsească un consens în ceea ce priveşte justiţia”, a adăugat Dăncilă.

Premierul demis a precizat că nu a auzit despre un transfer al Anei Birchall de la PSD la PNL pentru a-şi păstra funcţia. „Nu am auzit de acest lucru, dar cred că acest lucru ar discredita-o foarte tare pe doamna Birchall”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, aşa cum este acum reglementată, nu poate continua să funcţioneze.

„Nimeni până în acest moment, nici măcar membrii Comisiei Speciale din Parlament n-au reuşit să mă lămurească şi să-mi demonstreze utilitatea şi funcţionalitatea alineatului 2 al art. 88 indice 1 prin care Secţia specială rămâne competentă, îşi păstrează competenţa faţă de toate cauzele în care este urmărit investigat un magistrat. Cu alte cuvinte, pentru mine este o mare necunoscută şi un mare semn de întrebare de ce Secţia Specială trebuie să-şi păstreze competenţa pentru toate dosarele? Eu îmi asum că această Secţie Specială, aşa cum este acum reglementată, nu poate continua să funcţioneze, pentru că nu mă convinge nimeni că acest alineat asigură justeţea actului de justiţie”, a declarat Ana Birchall.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate