vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiUE și Marea Britanie au ajuns la un acord legat de Brexit

UE și Marea Britanie au ajuns la un acord legat de Brexit

Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie au ajuns la un nou acord legat de Brexit, înaintea unui summit european la Bruxelles, a anunţat premierul britanic Boris Johnson, pe contul său de Twitter.

„Avem un nou acord grozav, care preia controlul înapoi”, a anunţat Boris Johnson.

Cele două părţi au finalizat un text juridic al acordului, însă acesta este necesar să fie aprobat atât de Parlamentul britanic, cât şi de Parlamentul European (PE).

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker apreciază că este un acord corect şi echilibrat. Johnson şi Juncker îndeamnă cele două parlamente să adopte acordul.

Acordul ar putea fi aprobat luni în Comisia pentru afaceri constituționale (AFCO) a Parlamentului European și votat joi, 24 noiembrie, în plenul de la Strasbourg, anunță jurnalistul Samuel Stolton de la Euractiv, citând surse din PE.

Potrivit G4Media, Consiliul European se întruneşte, în zilele de 17 şi 18 octombrie 2019 pentru a discuta despre ultimele evoluţii ale Brexitului, bugetul pe termen lung al UE şi priorităţile pentru următorii cinci ani.

Discuţiile pe tema Brexit au loc în contextul în care termenul pentru retragerea Regatului Unit din UE, în baza articolului 50 din Tratatul Uniunii, este 31 octombrie 2019.

viewscnt

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate