sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiAprobarea OUG 114/2018 mai stă o săptămână fără raport. Comisiile se ceartă

Aprobarea OUG 114/2018 mai stă o săptămână fără raport. Comisiile se ceartă

Aprobarea OUG 114/2018 mai stă o săptămână fără raport, după ce membrii Comisiei pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor au amânat întocmirea unui raport asupra proiectului legislativ

 Sorin Lazăr, președintele comisiei, a făcut această propunere de amânare, pe motiv că ordonanţa nu poate intra în şedinţa de plen de mâine, întrucât nici Comisia pentru muncă nu s-a întrunit. 

„Avem trei comisii de raport – Comisia de buget-finanţe, Comisia pentru muncă şi cea de IT. Comisia de IT a dat raport de respingere, Comisia de muncă nu s-a întrunit. Deci fără Comisia de muncă oricum nu poate intra în plen mâine. Având în vedere faptul că nici comisiile avizatoare – avem punctele de vedere doar de la şapte comisii, nu de la toate cele 11, vă propun să amânăm raportul pentru sesiunea ordinară, pentru că nu vreau să facem nimic pe picior, chiar nu văd de ce ar trebui să facem un raport astăzi, atât timp cât Comisia de muncă nu şi-a dat nicio părere despre raport. Vă cer o păsuire şi o amânare a acestui raport, pentru că vreau să facem lucrurile aşa cum trebuie”, a declarat șeful comisiei.  

În altă ordine ne idei, Virgil Popescu, vicepreședinte în Comisia de Industrie şi Servicii a Camerei Deputaţilor, a cerut scoaterea din Ordonanţa 114 a prevederilor ce vizează domeniul energetic. Acesta a motivat prin faptul că măsurile luate au afectat consumatorii casnici şi industriali, companiile de stat şi investitorii privaţi. 

„PNL a susţinut, încă de la început, faptul că această ordonanţă nu trebuia dată. Am dorit abrogarea punctuală a articolelor care se referă la domeniul energiei, care au bulversat piaţa, iar sub pretextul plafonării şi necreşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, am ajuns în situaţia în care tariful reglementat de ANR, de 270 lei, este mai mare decât pe piaţa concurenţială, care este de 255 lei, ceea ce înseamnă că ordonanţa nu şi-a făcut efectul. Practic, această ordonanţă a creat probleme foarte mari, atât pieţei energiei, dar şi din punct de vedere internaţional, România ajungând, din nou, în infringement”, a mai spus Popescu.

De asemenea, se dorește, printre altele, o abrogare a suprataxei pe comunicaţii, pe Pilonul II de pensii, abrogarea articolelor în zona bancară, dar şi câteva ajustări, cum este articolul care scoate din serviciul de utilitate publică, transportul judeţean, ori plafonarea articolelor ce ţin de plafonarea indemnizaţiilor pentru veteranii de război.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate