luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiBăsescu atacă remanierea guvernamentală a PSD

Băsescu atacă remanierea guvernamentală a PSD

Remanierea guvernamentală ar fi trebuit să aibă loc după alegerile europarlamentare când cei doi miniştri social-democraţi care candidează pentru Parlamentul European ar fi plecat în mod natural, prin conflictul de interese, a declarat preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu.

Acesta a fost prezent reuniunea pentru prezentarea programului PMP pentru alegerile europarlamentare. 

„Remanierea nu știu de ce a făcut-o. Putea să fie făcută după ce se terminau alegerile europarlamentare şi, în mod natural, cei doi miniştri plecau din Guvern prin conflictul de interese. O minte întortocheată care nu va face decât instabilitate, în continuare, în ţară”, a declarat Băsescu.

Acesta a atacat modul în care PSD-ALDE se complică acum prin demiterea a trei miniștri, Tudorel Toader de la ministerul Justiției, dar mai ales a lui Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene și a Nataliei Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni. 

Cele două, urmează să fie remaniate pentru că sunt pe listele alegerilor europelamentare din 26 mai și vor trebui să renunțe la actualele posturi pentru a candida acolo. 

Mai mult, pentru a nu face remaniere, cei din PSD s-au gândit să facă o restructurare a Guvernului, în speranța că vor ocoli puterile administrative ale președintelui, care „le pune bețe în roate” de fiecare dată când are ocazia. 

Cu toate acestea, în cazul restructurării Guvernului, partenerii de la Putere deja s-au inflamat și vor să își ia mâna de pe acțiunile pe care umrează să le facă PSD, asta dacă nu cumva este încă o tentativă voalată a UDMR de a da semne că negociază fiecare funcție pe ca o pot obține pentru susținerea politică. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate