duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiCrețu: Aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti

Crețu: Aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti

Aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, potrivit comisarului european Corina Crețu. 

Potrivit ei, zona euro ar însemna un pas enorm înainte, dar, înainte de a avansa termene, Guvernul ar trebui să se asigure că economia ţării este pregătită. 

„În primul rând, aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulţi bani. Mă îngrijorează şi această tensiune între Guvern şi Banca Naţională, pentru că sunt cele două entităţi care trebuie să pregătească economia românească pentru aderarea la zona euro”, a declarat Corina Crețu.

Aceasta afirmă că nu ar trebui să stabilim termene, ci mai degrabă să lăsăm lucrurile să curgă într-un ritm normal.

„Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetăţenii României această tranziţie, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită”, a mai declarat comisarul european.  

Creţu s-a arătat îngrijorată de dublul limbaj al principalului partid de guvernământ în legătură cu atitudinea faţă de Uniunea Europeană.  „Nu înţeleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeaşi echipă, aceiaşi oameni de pe aceeaşi scenă spun că suntem cei mai pro europeni, după aceea altcineva spune că Europa otrăveşte românii”, a spus Corina Creţu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate