miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiBerbeceanu: Nu există un scenariu care să presupună carantina Bucureștiului

Berbeceanu: Nu există un scenariu care să presupună carantina Bucureștiului

Nu există, în prezent, un scenariu care să presupună carantina Bucureștiului, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu

„Am văzut şi declaraţia domnului Vlad Voiculescu, nu a spus chiar aşa cum s-a susţinut în mass-media că vizează dumnealui sau autorităţile carantinarea Bucureştiului. La acest moment nu avem în vedere un asemenea scenariu şi sunt absolut convins că, respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure, pentru că e nefiresc să iei măsuri suplimentare atât timp cât ele nu sunt respectate. Poţi să iei orice fel de măsuri, dacă nu urmăreşti şi respectarea acestora”, a spus Berbeceanu.

Potrivit acestuia, nu se poate vorbi despre o eliminare a restricţiilor în vigoare de Sărbători.

„Respectându-le cu stricteţe, evităm să fim nevoiţi să luăm măsuri mai dure. Toţi ne dorim să avem Sărbători cât mai liniştite şi cât mai relaxate, însă nu doar autorităţile, ci şi populaţia trebuie să facă eforturi pentru aceasta, respectând normele aflate în vigoare”, a afirmat Traian Berbeceanu.

Carantina Bucureștiului nu este luată în calcul

La Prefectură a avut loc o şedinţă cu reprezentanţii structurilor cu atribuţii de control, respectiv Poliţie, Jandarmerie, ISU, Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„Scopul acestei şedinţe a fost de a intensifica controalele în ceea ce priveşte respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, pentru că, din analizele pe care le-am efectuat, am constatat că a scăzut foarte mult numărul de controale şi numărul de sancţiuni aplicate în mod evident, scopul acestor controale este de a-i determina pe cetăţeni să respecte normele aflate în vigoare. În opinia mea, atunci când legea nu este respectată, trebuie impusă şi în mod categoric, respectând normele aflate în vigoare, evităm ca în perioada următoare să fim nevoiţi să luăm măsuri mai dure”, a mai prefectul.

Berbeceanu afirmă că numărul de cazuri este undeva constant, la 1.700 – 1.700 şi ceva de cazuri pozitive depistate zilnic.

„Controalele au scăzut şi datorită faptului că, în mod firesc, efectivele Poliţiei, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei au fost angrenate şi în activităţile de la alegeri. Acum, alegerile s-au terminat şi suntem cu toate forţele şi cu toate efectivele calaţi şi pe zona respectării măsurilor aflate în vigoare. S-a discutat despre înăsprirea controalelor”, a mai adăugat Traian Berbeceanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate