vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiBilanțul administrației Gabriela Firea: Multe promisiuni, ZERO realizări

Bilanțul administrației Gabriela Firea: Multe promisiuni, ZERO realizări

Bilanțul administrației Gabriela Firea arată ineficiența PSD de-a lungul celor anilor cât aceasta a fost primar al Capitalei, astfel că edilul se poate lăuda cu o infinitate de promisiuni, dar cu ZERO realizări, potrivit lui deputatul independent Nicuşor Dan.

Acesta a susţinut că primarul general, Gabriela Firea, a înregistrat zero performanţe la capitolele:

 • fluidizarea traficului,
 • parcări la intrarea în oraş,
 • benzi unice pentru autobuz şi troleibuz,
 • semaforizare inteligentă,
 • piste de biciclete,
 • termoficare,
 • Registrul Spaţiilor Verzi,
 • staţii de monitorizare a poluării,
 • Spitalul Metropolitan,
 • o nouă sală polivalentă,
 • centre de conferinţe,
 • noi creşe,
 • grădiniţe şi şcoli,
 • Noul Plan Urbanistic General. 

El a adăugat că RADET este în faliment iar compania municipală Termoenergetica – aproape de faliment, la fel ca Societatea de Transport Bucureşti, care şi-a pus garanţie sediile şi sute de autobuze.

„Sunt două lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucureştenii să uite, dar nu se poate: de bilanţul real al guvernării sale şi al PSD şi de sigla PSD pe care o poartă în spate. Ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit la Primărie de mână cu Liviu Dragnea, ar vrea ca bucureştenii să uite că a organizat un târg de Crăciun pentru a împiedica protestatarii să protesteze paşnic împotriva Guvernului în Piaţa Victoriei şi, când ei totuşi s-au strâns, a solicitat Guvernului să-i disperseze. Ar vrea să uite că oamenii săi de încredere, viceprimarul Bădulescu şi Speranţa Cliseru, atunci prefectul Capitalei, au fost în dispozitivul de la 10 august, când bucureşteni paşnici au fost bătuţi de Jandarmerie”, a declarat Nicuşor Dan.

Bilanțul administrației Gabriela Firea: și-a angajat pilele la companiile municipale

Cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care au înghiţit bani cât centura Bucureştiului şi în care au fost angajaţi pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid.

„S-au făcut mii de angajări în companiile municipale, în administraţiile publice din Capitală, nimeni nu e în stare să spună un singur specialist, un om respectat în disciplina lui, lider în domeniul lui, un universitar sau un om din mediul de business care să fi fost adus de Gabriela Firea fie în companii, fie în administraţiile din subordinea Primăriei”, a spus Nicuşor Dan.

Gabriela Firea nu are nicio legătură cu Bucureştiul

„„Cui nu-i place să plece din Bucureşti”. Ăsta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucureştiului l-a adresat bucureştenilor. Eu cred că e mai simplu să plece primarul din Bucureşti. Oricum, nu a venit în Bucureşti decât în vizită, nu a locuit o singură zi în Bucureşti, nu a stat în trafic, pentru că primarul când vine e acompaniat de Poliţia Locală, care-i deschide intersecţiile, nu are nicio legătură cu acest oraş”, a mai declarat Nicuşor Dan.

El le-a transmis partidelor de opoziţie că datoria lor este să scape bucureştenii de „dezastrul PSD-Firea”.

„Mai este datoria noastră nu numai să scăpăm bucureştenii de acest dezastru, ci de a construi ceva în loc şi există sute de oameni care s-au dedicat Bucureştiului şi pe care nu-i bagă nimeni în seamă, există oameni care s-au implicat în protecţia împotriva cutremurului, în dezvoltarea cartierelor, în protecţie socială, protecţia animalelor, în toate domeniile importante pentru Bucureşti s-au dezvoltat specialişti care nu au avut un canal de comunicare cu Primăria Capitalei şi unul dintre obiectivele mandatului nostru este de a integra toate aceste energii creative în administrarea oraşului”, a afirmat Nicuşor Dan.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate