marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiNicușor Dan, susținut de USR București la Primăria Capitalei

Nicușor Dan, susținut de USR București la Primăria Capitalei

Deputatul independent Nicuşor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei, cu 57 de voturi, în timp ce Mihnea Bărbulescu  a obținut 20 de voturi, iar Dragoş Dragoteanu – 2 voturi. Două voturi au fost anulate.

Candidatul a fost stabilit în urma votului exprimat de către delegaţii sectoarelor. Au fost stabilite totodată componenţa Comisiei Municipale de Arbitraj şi cea a Comisiei Municipale de Cenzori.

De asemenea, s-a decis că Biroul Municipal va avea 20 de membri, dintre care 14 vor fi stabiliţi prin vot, iar şase vor fi incluşi în mod automat, în calitate de lideri ai filialelor de sector.

Pentru preşedinţia USR Bucureşti s-au înscris şapte candidaţi:

  • deputatul Cristian Seidler
  • deputatul Claudiu Năsui,
  • consilierul municipal Bogdan Stroe,
  • consilierul municipal Marian Bumbar
  • consilierul municipal Cosmin Victor Smighelschi
  • Mihnea Dobre (USR Sector 4)
  • Antonio Andruşceac (candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4). 

Alţi 56 concurează pentru un loc în Biroul Municipal. Va deveni preşedinte USR Bucureşti candidatul care întruneşte cel puţin 50%+1 din numărul voturilor exprimate. În condiţiile în care niciun candidat nu va reuşi acest lucru, se va organiza un al doilea tur de scrutin, pe 14 decembrie.

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, la Primăria Capitalei 

Pe de altă parte, așa se produce prima ruptură în Alinața USR-PLUS pentru că formațiunea lui Dacian Cioloș a decis să-l susțină în continuare la primăria Capitalei pe Vlad Voiculescu, fostul ministrul al Sănătății în timpul guvernului tehnicrat condus chiar de Cioloș. 

„Suntem convinşi că avem o şansă mare să câştigăm alegerile locale la Primăria Capitalei şi suntem gata să facem tot ce ţine de noi pentru a avea un candidat comun, cu susţinere solidă. Noi credem că Vlad Voiculescu poate fi acest candidat care să aibă susţinerea alianţei. Suntem gata să negociem şi cu cei de la PNL”, a afirmat Cioloş.

Înţelegerea cu USR a fost aceea de a avea candidaţi comuni ai alianţei, iar Nicuşor Dan este independent, a afirmat liderul USR.

„Înţelegerea noastră a fost să avem candidaţi comuni ai alianţei. Luni vom avea ocazia să discutăm cu colegii de la USR, să vedem care e abordarea lor, ce au discutat şi decis astăzi. Dacă mergem cu un candidat comun al alianţei, am decis că fiecare îşi stabileşte un candidat din cadrul partidului, apoi alegem un candidat comun al alianţei. Înţeleg că USR a decis să aleagă un candidat independent. Nicuşor Dan nu mai e membru al partidului”, a mai spus Cioloş. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate