joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiViorica Dăncilă o susține pe Rovana Plumb necondiționat pentru comisar european

Viorica Dăncilă o susține pe Rovana Plumb necondiționat pentru comisar european

Rovana Plumb, propusă pentru un post de comisar european din partea României, are în continuare susţinerea necondiţionat a premierului, a declarat Viorica Dăncilă.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacţiile celor din ţară – nu mă face să am mai puţină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată. O cunosc de mulţi ani, am muncit împreună, ştiu măsura profesionalismului Rovanei şi a bunei-credinţe cu care şi-a făcut mereu treaba. ”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Premierul este convins că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiţii şi are certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alţii, ar prima întotdeauna interesele şi politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, aşa cum guvernul PSD acţionează. 

„Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de Opoziţie în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize şi lupte şi au uitat de români, aşa cum fac zi de zi, de mai bine de un an. Însă România nu e a celor care dezbină şi distrug, nu e a celor care şi-i sfâşie pe ai lor şi calcă în picioare interesul ţării pentru propriile lor ambiţii. Românii văd aceste lucruri şi am încrederea că o vom vedea clar, cu toţii, la votul din această toamnă”, a susţinut prim-ministrul.

Mai mult, eurodeputaţii din Delegaţia Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale.

„Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluţii la ceea ce domniile lor consideră că ar fi neclarităţi în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depăşească faza preliminară”, spun ofcialii PSD. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate