sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD face buget alternativ să demonstreze că Guvernul are bani pentru salariile...

PSD face buget alternativ să demonstreze că Guvernul are bani pentru salariile bugetarilor

PSD lucrează la realizarea unui buget alternativ care să demonstreze că există bani astfel încât să nu fie îngheţate nici pensiile şi nici salariile, a declarat preşedintele partidului, Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a criticat Guvernul că nu a venit în Parlament să vorbească despre bugetul pe 2021, care, în opinia sa, va veni în februarie.

„Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România. Noi vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ şi le vom arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie îngheţate nici pensiile şi nici salariile. Noi i-am întrebat şi i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi. Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în februarie, asta înseamnă că toate investiţiile, mai ales la autorităţile locale, sunt în acest moment compromise. Primăriile vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, a declarat Ciolacu duminică, la România TV.

Cu toate astea, în 2019, bugetul pe anul respectiv a fost votat în Parlament abia pe 15 februarie.

Buget alternativ „a la PSD”

Pe de altă partea, senatorul liberal Alina Gorghiu îi cere preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să prezinte în detaliu cifrele proiectului de buget alternativ care va fi realizat de social-democraţi.

„Chiar mă bucur că face şi PSD un proiect de buget alternativ, săptămâna viitoare, că numai aşa pot oamenii să vadă pe bune diferenţa. Îi cer domnului Ciolacu (autorul anunţului) ca, atunci când va ieşi în public cu treaba asta, să prezinte toate cifrele în detaliu, fix cum ar fi un buget adevărat, nu doar aşa nişte lozinci populiste. Ca să fie la lumină tot ce ar vrea PSD să facă (ca să ştie şi contribuabilii din ce pericol au scăpat!)”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea a afirmat că bugetul care va fi prezentat de premierul Florin Cîţu va fi un instrument de creştere economică pentru 2021 şi va fi construit pe baza principiilor prezentate în campania electorală: dezvoltarea României şi investiţiile.

„România a fost una dintre puţinele ţări care a evitat recesiunea tehnică din anul 2020. Bine că nu mai e domnul Ciolacu preşedinte al Camerei Deputaţilor ca să sesizeze aiurea CCR pe legea bugetului, numai ca să treacă timpul din decembrie până în februarie (cum a făcut anul trecut)”, a mai scris senatorul PNL.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate