joi, aprilie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiUSR: Cei care controlează finanțarea partidelor, eliberați din funcții de la AEP

USR: Cei care controlează finanțarea partidelor, eliberați din funcții de la AEP

Destituirea din funcţie a directorului general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale de la Autoritatea Electorală Permanentă, Toma Bogdan Costreie, este un abuz, consideră deputatul Stelian Ion.

USR-istul acuză PSD că a încercat pe toate căile să se descotorosească de funcţionarii AEP care au demarat controlul privind modul în care au fost cheltuiţi banii primiţi de acest partid din subvenţii. 

„Azi s-a mai consumat un episod de prost gust marca PSD, în Birourile permanente reunite, este legat de faptul că, după controlul declanşat de AEP la PSD, acest partid a încercat pe toate căile să se descotorosească de funcţionarii care au început acel control. Azi a fost vorba în Birourile permanente reunite despre destituirea persoanei care ocupă funcţia de director în cadrul AEP, responsabil pe partea de controale ale finanţării partidelor politice”, a declarat Stelian Ion.

Potrivit lui, în mod absolut nelegal s-a scornit retroactiv un aşa zis motiv că acea persoană nu ar fi avut o declaraţie de neapartenenţă la vreun partid politic, deşi nu i-a fost cerută niciun moment această declaraţie şi nu a fost chemat niciodată să dea explicaţii cu privire la acest lucru, deci este clar un abuz.

În cazul în care Toma Bogdan Costreie va da în judecată Parlamentul, cu siguranţă va avea câştig de cauză.

„Nu este admisibil să destitui doar pentru că nu îţi mai este pe plac o anumită persoană şi că îndrăzneşte să pornească un control la partidul tău”, a adăugat deputatul USR. Reprezentanţii USR susţin că noul şef al AEP, Florin Mituleţu-Buicu, în calitate de secretar general al instituţiei, ar fi demarat procedura în cauză. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate