vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiBugetul României întârzie pentru că ministrii nu vor să facă reforme

Bugetul României întârzie pentru că ministrii nu vor să facă reforme

Bugetul României întârzie pentru că ministrii nu vor să facă reforme privind companiile de stat, a anunțat premierul Florin Cîţu. 

Bugetul pentru 2021 întârzie puţin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru. Subvenţiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare din sectorul public, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme. Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aştept să văd reforme care vin, vom forţa aceste reforme, dacă nu, prin limitele din buget, dar este anul reformelor 2021”, a declarat Cițu.

Potrivit lui, dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi şi vor câştiga doar şmecherii.

„Acest lucru se opreşte, ajunge, acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare, banii se vor duce doar în companii care vor arăta programe de reformă şi vor arăta că vor veni pe profit, dacă nu va exista aşa ceva acele companii nu vor mai exista, să fie foarte clar”, a afirmat Cîţu.

Bugetul României întârzie „puțin”

Șeful Guvernului a explicat că bugetul României pe 2021 întârzie „puțin”.

„Întârzie puţin, adică nu o să fie adoptat mâine în şedinţa de Guvern, s-ar putea să fie adoptat săptămâna aceasta sau în prima zi săptămâna viitoare, dar va fi în zilele următoare, deci nu o să fie mâine”, a afirmat premierul.

Prim-ministrul a reiterat că este momentul ca în sectorul public oamenii să-şi facă treaba pentru care au fost angajaţi.

„Vor fi criterii de performanţă la toate instituţiile. Trebuie să ne uităm la toate pentru a preveni în viitor, iar pe mine mă interesează… sunt foarte mulţi bani care se duc, de exemplu, în sectorul Sănătate – 65 de miliarde aproape, anul trecut. Trebuie să vedem aceşti bani cum au fost cheltuiţi şi dacă au fost cheltuiţi eficient, dar nu e vorba numai despre Sănătate. În toate sectoarele din sectorul public se duc foarte mulţi bani, numai pe cheltuielile de personal sunt aproape 110 miliarde de exemplu, anul trecut”, a indicat Florin Cîţu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate