marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiCa și când ar conta: Ambasadorul Federaţiei Ruse - convocat la MAE...

Ca și când ar conta: Ambasadorul Federaţiei Ruse – convocat la MAE în legătură cu decesul lui Aleksei Navalnîi

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, la sediul MAE, în legătură cu decesul subit în închisoare al politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi.

„Reprezentantul MAE a subliniat că răspunderea pentru moartea lui Aleksei Navalnîi revine exclusiv autorităţilor ruse. A evidenţiat nevoia unei investigaţii transparente, independente, cuprinzătoare cu privire la circumstanţele în care s-a produs decesul. A menţionat obligaţia morală a autorităţilor ruse de a transmite neîntârziat trupul neînsufleţit al lui Navalnîi familiei acestuia”, a precizat un comunicat de presă al MAE.

Potrivit ministerului, „convocarea ambasadorului rus reflectă poziţia consecventă a României de condamnare a încălcărilor masive şi sistematice ale drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale în Federaţia Rusă, respectiv solicitările de respectare de către Federaţia Rusă a angajamentelor asumate la nivel internaţional în acest domeniu”.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate