marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiCarmen Dan se simte atacată de Marcel Vela

Carmen Dan se simte atacată de Marcel Vela

Fostul ministru de Interne Carmen Dan  se simte atacată de Marcel Vela și spune despre acesta că va începe să fie foarte atentă la declaraţiile iresponsabile şi politicianiste pe care le face.

„Mă crucesc auzindu-l cum dă lecţii despre cum ar fi trebuit să reacţioneze jandarmii în 10 august 2018. Ne spune domnul ministru că aceştia ar fi trebuit să folosească grenade flash şi astfel nu s-ar mai fi ajuns la intervenţia cu gaze lacrimogene. Aşa, oamenii ar fi fost orbiţi şi apoi culeşi ca potârnichile… Din păcate, dacă 5 minute şi-ar fi aruncat ochii pe regulamentele şi îndrumarele militare, nu s-ar mai fi făcut de râs!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Potrivit ei, grenadele flash apar în aceste acte de reglementare a intervenţiilor graduale fix la penultimul nivel al intervenţiei graduale a folosirii forţei, adică înainte de ultimul nivel, cel al folosirii armelor de foc letale.

„Nu mai dezvolt, că nu are sens, dar încep să fiu foarte atentă la declaraţiile iresponsabile şi politicianiste pe care le face de la pupitrul ministerului! Nu de alta, dar minciunile şi manipularea nu pot deveni virtuţi!”, a mai scris Carmen Dan.

Carmen Dan se simte atacată de Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat la Prima TV că s-a urmărit compromiterea Jandarmeriei şi reacţionarea emoţională a jandarmilor la evenimentele din 10 august 2018, iar cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească.

„Unii jandarmi, când au dat cu gaze lacrimogene, nu şi-au pus masca, deci comandanţii nu le dăduseră şi măşti pe care ei le au în dotare. Dar când intri în gaze, dacă nu ai mască, respiri acele gaze şi asta îţi dă o stare emoţională puternică, adrenalina acţionează şi nu mai eşti raţional, ca jandarm, pentru că inclusiv tu inhalezi gazele lacrimogene. Deci, s-a urmărit inclusiv de către cei care au regizat compromiterea Jandarmeriei şi reacţionarea emoţională din partea unui om, până la urmă, jandarmul, care şi el era într-o situaţie de criză fizică. Şi atunci oamenii au reacţionat urât, violent şi s-a întâmplat un lucru care a pus într-o situaţie proastă nu doar Jandarmeria, ci chiar România, în plan extern. Şi atunci cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească”, spunea Vela. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate