sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda Zilei”Cârtița” lui Dragnea din Ministerul Sănătății, Dănuț Cristian Popa, e membru în...

”Cârtița” lui Dragnea din Ministerul Sănătății, Dănuț Cristian Popa, e membru în conducerea a 4 spitale importante din Capitală

Dănuț Cristian Popa, funcționarul din ministerul Sănătății acuzat de Vlad Voiculescu că era informatorul lui Liviu Dragnea din minister și pe care premierul Cîțu a refuzat să-l demită, deși i s-a cerut oficial de șapte ori s-o facă, este și membru în conducerea a patru spitale din Capitală – dezvăluie Libertatea.

” Am făcut 7 cereri către premierul Cîțu ca să-mi mute un înalt funcționar public din minister care nu făcea nimic. Acest înalt funcționar public a fost în primul meu mandat la Sănătate și se ocupa să transmită toate informațiile către Liviu Dragnea și l-am găsit și acum. Am mai vorbit de zece ori cu premierul despre asta. Domnul Cîțu mi-a promis mereu că-l mută, dar nu a făcut-o niciodată”, a declarat fostul ministru Vlad Voiculescu la Digi24.

Dănuț Cristian Popa, secretar general adjunct al Ministerului Sănătății

Dănuț Cristian Popa este secretar general adjunct al ministrului Sănătății, numit în funcție pe 25.03.2016, în mandatul ministrului Patriciu Achimaș-Cadariu din guvernul Cioloș, cel care avea să devină deputat PSD în 2020.

El a fost numit în Consiliile de Administrație ale spitalelor bucureștene în perioada 2019-2020.

În 2019, era deja membru în Consiliul de Administrație al Unifarm SA, după ce, în 2017, el a fost chiar, vreme de cinci luni, președintele Consiliului de Administrație al companiei. Anul trecut, prin Unifarm SA s-au făcut cele mai mari jafuri din vremea pandemiei, în timp ce din companie a dispărut un miliard de lei.

Potrivit Libertatea, cele patru Spitale în ale căror consilii de administrație apare actualul secretar general adjunct al Ministerului Sănătății, Dănuț Cristian Popa, ca reprezentant al Ministerului Sănătății, sunt:

  1. Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan – în mandatul Sorina Pintea (prin OMS 1261/12.08.2019)
  2. Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu – în mandatul lui Victor Costache (prin OMS 190/07.02.2020)
  3. Institutul Clinic Fundeni – în mandatul Nelu Tătaru (prin OMS 1021/05.06.2020) și
  4. Spitalul Clinic de Urgență București–Floreasca – în mandatul Nelu Tătaru (prin OMS 1056/10.06.2020)

Înainte de a fi cârtița lui Dragnea, Popa a fost cârtița Securității printre studenți

Cel despre care fostul ministru Voiculescu susținea că era cârtița lui Luviu Dragnea în minister, a fost în trecut și ”cârtița” Securității, racolat în 1982, când era student la Facultatea de Medicină generală Carol Davila din București.

412 Popa Danut Cristian

El a semnat un angajament de informator cu numele ”Pană” și a fost folosit pentru spionarea unor studenți străini.

Ulterior, deși făcuse deja 6 ani de medicină generală, el și-a mai trecut în CV încă 6 ani de Stomatologie făcută la o universitate particulară cu nume de sfântă sau de țigări din anii 80, ”Apollonia” din Iași, în vreme ce conducea o clinică stomatologică din Pitești.

Firma de familie a lui Dănuț din Pitești, Policlinica de Stomatologie Dr. Margareta Coman SRL, al cărei manager a fost vreme de 10 ani, are o caracteristică extrem de ciudată: în ultimii 4 ani a avut cifre de afaceri de peste 300.000 de lei, venituri cam tot atât și cheltuieli, desigur, cam cât veniturile. Așadar, profiturile anuale au fost de cîteva mii de lei, în 2019 profitul net fiind de exact 462 lei.

De la Dinamo la Ministerul Sănătății, via Evidența Populației: asta însemnă să fii membru cu drepturi depline al sistemului!

La 3 ani după absolvirea (nu se știe în ce condiții a) Stomatologiei din Iași, el a devenit consilierul personal al ministrului Tineretului și Sporturilor, Georgiu Gingăraș, piteștean de-al lui, iar apoi ascensiunea a fost pe măsură:

  • la Dinamo (cum altfel?), ca șef de cabinet al președintelui Clubului (2004-2007),
  • apoi secretar general la Federația Română de Tir Sportiv,
  • apoi la Serviciul de Evidență a populației (personal civil?), cum îi stă bine unui dinamovist pur-sânge,
  • a revenit în Ministerul Tineretului și Sporturilor ca Secretar General Adjunct (guvernul USL, 2013-2016),
  • ca să se fixeze apoi, definitiv, pe aceeași funcție, la Ministerul Sănătății, de unde n-a mai putut fi mutat nici chiar de ministrul Sănătății.

Poate că asta înseamnă să fii membru cu drepturi depline al Sistemului…

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate