marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiȘeful Direcției de Drumuri din Craiova a fost reținut de procurori pentru...

Șeful Direcției de Drumuri din Craiova a fost reținut de procurori pentru că folosit o diplomă de licență falsificată

Șeful Direcției de Drumuri din Craiova (DRDP), Bogdan Bratu, a fost reținut vineri de polițiști, în urma unei percheziții, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune, pentru că a mințit în legătură cu studiile făcute și a folosit o diplomă de licență falsificată pentru a ocupa mai multe funcții în ultimii ani.

Potrivit procurorilor Parchetului General, inculpatul a indus în eroare în mod repetat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome falsificate care fusese deja anulată anterior, printr-o decizie a unei instanțe de judecată.

”Prin ordonanța din data de 23.04.2021 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune, prev. de art.244 al.1 și 2 din C.pen, constând în aceea că în perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licență obținută fraudulos, desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016 prin sentința penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiționale producând efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale”.

Inculpatul, susțin procurorii, a continuat să folosească actele de studii falsificate cu ocazia angajării la diferite entități, chiar și după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București în legătură cu valabilitatea acestora.

”Astfel, prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcții publice importante (director regional în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcții în virtutea cărora a avut acces la informații de importanță strategică, gestionarea bugetelor privind construcția și modernizarea drumurilor naționale, derularea și atribuirea contractelor de achiziție publică și de modernizare a rețelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreținere și pază a acestora” – se susține în comunicatul Parchetului General.

Prejudiciul adus CNAIR, prin încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept, se ridică la aproape 1 milion de lei.

Procurorul de caz a propus Judecătoriei Sectorului 5 București arestarea preventivă a inculpatului Bogdan Bratu.

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate