marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiCe debitează PSD-iștii: declarații politice amuzante, dar care enervează

Ce debitează PSD-iștii: declarații politice amuzante, dar care enervează

PSD-știi debitează zilele acestea o serie de inepții, fiind declarații politice amuzante dar care enervează și vin din partea unor deputați despre care aproape sigur nu ați auzit. 

Beatrice Tudor – deputat PSD

Deputatul PSD, spune românilor că PNL vrea să muncească românii sâmbata 8-12 ore, dar ei nu vor să vină la vot 5 minute. Doamna Tudor se referă la faptul că PSD a încercat să saboteze moțiunea de cenzură punând-o sâmbătă când toți deputații sunt plecați din București. Uită să spună însă, că azi de dimineață la citirea moțiunii de cenzură, deputații „respectabilului partid de guvernământ” NU ERAU LA MUNCĂ, adică în sala Camerei Deputaților.  

Dar iată ce declara deputatul PSD de Bucureşti, Beatrice Tudor:

„Liberalii dau dovadă de ipocrizie maximă atunci când refuză să vină să voteze moţiunea de cenzură sâmbăta, în condiţiile în care doi parlamentari PNL au depus un proiect de lege care prevede ca toţi angajaţii români să vină la lucru în ziua de sămbătă.

PNL aplică principiul «pentru unii mumă, pentru alţii ciumă». Tupeul şi ipocrizia PNL merită un premiu. În timp ce parlamentarii lor vor să oblige românii să vină la muncă sâmbăta, să muncească între 8-12 ore pe zi, deputaţii şi senatorii PNL nu catadicsesc să-şi rupă 5 minute din viaţa lor privată pentru a vota o moţiune de cenzură pe care tot ei au depus-o şi prin care tot ei vor să obţină guvernarea. Aceasta este Opoziţia: una spune, alta face; vor puterea, dar nu vor nici măcar să apese pe un buton pentru ea. Vor guvernare pentru 4 ani, dar nu vor să voteze 5 minute. Acest comportament nu poate şi nu va fi tolerat nici de PSD şi, sunt convinsă, nici de către români”, a declarat Beatrice Tudor.Ea a mai spus că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să se delimiteze de comportamentul iresponsabil al Opoziţiei.“Mă aştept ca, în acest context politic deosebit de important, preşedintele Iohannis să facă un gest de normalitate, aşa cum îi tot place să spună, şi să se delimiteze de comportamentul iresponsabil al PNL-USR. Nu ar fi un gest politic, ci ar fi un gest de responsabilitate pe care-l impune funcţia de preşedinte al României”. 

După Beatrice Tudor mai vine un alt deputat de care probabil ați auzit la fel de mult….

Alte declarații politice amuzante

Cristina Burciu, deputat PSD

“Este a şasea moţiune de cenzură iniţiată în această legislatură de formaţiunile ce-şi propun debarcarea Guvernului PSD, dar care, în acelaşi timp, nu au venit cu nimic în faţa românilor pentru a-şi justifica demersul. Într-o tradiţie parcă ireversibilă, cele cinci moţiuni de cenzură de până acum au eşuat lamentabil, iar ultima are mari şanse de a nu ieşi din tiparul format! Nu cred că această moţiune de cenzură îşi va atinge scopul. Mai mult, sunt sigură că ea nu va trece dacă niciun parlamentar PSD nu va trăda!”, a arătat deputatul social-democrat.

Cristina Burciu consideră că “cele şase partide de opoziţie care vor încerca să treacă moţiunea de cenzură nu au venit cu vreun proiect alternativ la actuala guvernare, cu niciun program, cu nicio propunere de prim-ministru. În plus, sunt grupări cu orientări, programe şi viziuni diferite, din tot eşichierul politic, de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga. Din această perspectivă, le va fi extrem de dificil, dacă nu imposibil, să ajungă la un numitor comun, fapt deja demonstrat prin dificultatea cu care au adunat semnăturile necesare depunerii moţiunii. În concluzie, nu au o viziune despre ceea ce ar trebui să facă în ipoteza că vor ajunge la guvernare, nu sunt pregătiţi pentru o asemenea situaţie. Cred că, în realitate, nici nu îşi doresc!”.

Deputatul PSD mai spune că este evident că demersul celor şase partide, la care s-au adăugat o serie de oportunişti semnatari, a fost provocat de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

“Pe de o parte, i-a «mânat» în luptă preşedintele Iohannis, cu gândul la „Guvernul meu”, şi, pe de altă parte, i-a forţat şi candidaturile fiecărui partid. Astfel, prezenta moţiune, fără a avea un scop bine definit, s-a transformat într-un fel de armă albă electorală, cu ajutorul căreia, indiferent de rezultatul votului, fiecare dintre aspiranţii la fotoliul de la Cotroceni să se poată bate în piept clamându-şi bărbăţia politică!”, a declarat Cristina Burciu.

“Personal, aş fi vrut ca bărbaţii politici din cele şase partide iniţiatoare ale moţiunii de cenzură să se bată în propuneri legislative, în legi adoptate, în politici publice şi programe destinate bunăstării românilor, nu în moţiuni sortite pieirii, dar se pare că o astfel de luptă nu e la îndemâna oricui! Mai ales dacă observăm cum cei mai vocali dintre liderii opoziţiei au abandonat cursa pentru Cotroceni, chiar înainte ca ea să înceapă…Cât despre PSD, chibiţii din tribune să stea liniştiţi, este pregătit pentru orice, am trecut noi şi prin momente mai grele! Nu cred că moţiunea de cenzură va trece, dar dacă totuşi s-ar întâmpla asta, atât eu, cât şi PSD în ansamblu, vom continua măsurile pozitive luate în ultimii trei ani, îndeosebi în plan parlamentar, prin iniţierea unor propuneri legislative concrete în vederea îmbunătăţirii vieţii românilor şi a rezolvării problemelor acestora”, a conchis deputatul social-democrat.

Foto: Beatrice Tudor/ Facebook

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate