marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiCiolacu și PSD trag de timp cu votul pentru învestirea guvernului Cîțu

Ciolacu și PSD trag de timp cu votul pentru învestirea guvernului Cîțu

Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor decide data convocării plenului Camerei Deputaţilor şi Senatului în care urmează să fie supus votului cabinetul condus de Florin Cîţu, a anunțat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

„PSD a luat decizia de a se prezenta la acest vot, cu toate că suntem o minoritate. Noi nu am fost data trecută, aşteptând decizia CCR conform căreia domnul Orban nu mai putea fi desemnat. Aşteptăm motivarea CCR, să vedem de ce domnul Orban n-a mai putut fi desemnat, dar categoric, când va fi programat votul, noi vom fi în sală şi vom vota împotriva Guvernului Cîţu. Nu ştiu cum vor reacţiona colegii mei, dacă iar suntem puşi în faţa unei mascarade”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit acestuia, alegerile anticipate nu sunt pe agenda românilor.

„Vom vedea spre ce fel de Românie dorim să mergem în continuare, către această gherilă politică, care n-are treabă cu agenda cetăţenilor sau către un pact politic să depăşim momentele dificile care se anunţă în România. Nu înţeleg de ce nu intrăm odată pe agenda românilor. Agenda românilor nu sunt anticipatele. Stabilitate politică în România putem avea de mâine. Acest atribut este al preşedintelui României – de a ne chema şi de a ne spune în gândirea domniei sale care sunt priorităţile pe care le vede. Este o criză politică declanşată, este evident că de preşedintele României şi de către PNL”, a spus liderul PSD.

Potrivit lui, dacă este dizolvat Parlamentul, automat Guvernul rămâne interimar.

„Nimeni nu ştie dacă va exista o criză economică profundă, dacă coronavirusul va intra în altă etapă, sperăm să nu. Cine mai ia decizii? Parlamentul nu poate să dea decât legi ordinare sau organice, Guvernul nu poate sa dea decât hotărâri de guvern, nu ordonanţe şi în cazul în care trebuie completate anumite sume preşedintele României nu are aceste atribuţii în Constituţie. Cred că atunci o să fie o criză majoră în România”, a spus Ciolacu.

Învestirea guvernului Cîțu, la mâna Parlamentului

Decizia de învestire a Guvernului Cîţu este în mâna Parlamentului, iar PNL va acţiona conform procedurilor constituţionale, spune Orban.

„Vom vedea, este în mâna Parlamentului decizia de învestire a Guvernului Cîţu. Noi am purtat discuţii, negocieri, am încercat să formăm o majoritate, miniştrii noştri s-au prezentat în comisii la un nivel foarte bun, într-o evidentă creştere, de altfel se şi vede că au şi obosit să le dea aviz negativ candidaţilor noştri de miniştri, foarte mulţi primind aviz favorabil. Prestaţia Guvernului, care, de fapt, este în funcţie, este o prestaţie extrem de serioasă, care abordează cu maximă responsabilitate toate problemele României şi care împinge înainte toate proiectele de dezvoltare. Ca atare, ce va face Parlamentul va face Parlamentul. PNL va acţiona în conformitate cu prevederile constituţionale, cum este normal”, a afirmat Ludovic Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate