marți, august 16, 2022
AcasăAdministrație publicăFantezia lui Alexe: 2.500 de păduri, plantate de la zero

Fantezia lui Alexe: 2.500 de păduri, plantate de la zero

2.500 de păduri vor fi platate de la zero cu ajutorul unui număr de 53 de milioane de puieți plantați pe teritoriul României, a anunțat ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

„În acest an, 53 milioane de puieţi vor ajunge în 13.000 de şantiere pe întreg cuprinsul ţării. Avem 2.500 de păduri care vor pleca de la zero. Facem campanii de completare în 7.000 de păduri tinere, vom face perdele forestiere pe autostrada Bucureşti- Constanţa, facem prima centură verde în judeţul Bihor, centura municipiului Oradea, plantăm pe terenurile nisipoase de la Dăbuleni. Dar, cel mai important, vrem să arătăm tuturor că solidarizarea instituţiilor statului, împreună cu sprijinul tuturor cetăţenilor români, va duce să avem păduri cât mai importante”, a spus Alexe, cu ocazia lansării campaniei naţională de împădurire „O pădure cât o ţară”.

Aceasta este cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o România în ultimul deceniu.

„Suntem azi la începutul unei ample campanii de împădurire, ce mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o România în ultimul deceniu, care se va finaliza cu suprafeţe mult mai mari de păduri pentru ţara noastră în viitorul nu foarte îndepărtat şi sper ca, împreună cu instituţiile statului, cu românii de bună credinţă, să reuşim să împădurim o pădure cât o ţară şi să demonstrăm tuturor că dincolo de măsurile legislative, de măsurile administrative pe care le luăm pentru protejarea pădurii, împotriva tăierilor ilegale, dăm un semnal pentru pădurea suferindă în ultimii ani că împreună putem să plantăm şi să arătăm tuturor că suntem preocupaţi pentru generaţiile viitoare, să se bucure şi ele, aşa cum o facem noi azi, de păduri cât mai frumoase, cât mai verzi şi cât mai întinse”, a afirmat ministrul.

Startul campaniei s-a dat la Ulieşti, judeţul Dâmboviţa. În cadrul campaniei de împădurire vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la zero, completate alte 7.000 de păduri tinere şi împădurite circa 1.000 de hectare de terenuri degradate. 

Ministrul Mediului, Costel Alexe, împreună cu preşedintele României Klaus Werner Iohannis, premierul interimar Ludovic Orban şi premierul desemnat Florin-Vasile Cîţu au participat la evenimentul de lansare a celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu – Românii „Plantează: o pădure cât o ţară”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate