joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiIGPR: Spărgătorii de bancomate terminau treaba în mai puțin de 4 minute

IGPR: Spărgătorii de bancomate terminau treaba în mai puțin de 4 minute

Spărgătorii de bancomate terminau treaba în mai puțin de 4 minute, cu toate acestea, cei patru autori de furturi din bancomate au fost prinşi în flagrant şi acum sunt în arest preventiv, a declarat comisar-şef Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Cei patru, care acum sunt cercetați pentru fapte ce ar fost comise în ultima lună, au acţionat profesionist, reuşind să acţioneze şi să dispară de la locul faptei în maximum patru minte.

„Procedeul de introducere a dispozitivului artizanal dura undeva de la un minut şi jumătate – două minute, cu sustragerea banilor – 40 de secunde – un minut -, deci undeva la patru minute cu totul de la intrarea în dispozitiv a hoţului până la ieşirea acestuia”, a precizat Gheorghe.

Spărgătorii de bancomate terminau treaba în mai puțin de 4 minute

Infractorii au vârste cuprinse între 29 şi 33 de ani, doi dintre ei au antecedente penale, fiind reţinuţi după ultima tentativă la un bancomat din comuna Vulturul, judeţul Vrancea.

„O grupare infracţională specializată în asemenea genuri de fapte, furturi din bancomate prin utilizare de substanţe explozive. La această faptă, ultima, din comuna Vulturul, judeţul Vrancea, s-a reuşit prinderea în flagrant a celor patru autori. Autorii foloseau un autoturism înmatriculat în afara graniţelor României, pe care aplicau plăcuţe sustrase de la un autovehicul de pe raza judeţului Galaţi”, a arătat oficialul IGPR.

Indivizii au acţionat ca nişte infractori care îşi făcuseră studiile în străinătate.

„Au acţionat profesionist, erau nişte infractori care îşi făcuseră „studiile” în străinătate. De altfel, sunt anchetaţi, cercetaţi şi acolo pentru fapte similare. Şi-au luat toate măsurile de protecţie pentru a nu fi prinşi. Îşi alegeau dispozitive ATM care erau montate în localităţi retrase, evitau traseele care erau monitorizate cu camere de supraveghere, era genul de infractori foarte atenţi cu ceea ce se întâmplă în jurul lor”, a menţionat Gheorghe.

Modul de operare seamănă cu ceea ce s-a întâmplat la Otopeni, este folosit acelaşi dispozitiv pizza – slide, un dispozitiv metalic care se introduce pe fanta de eliberare a numerarului şi care se iniţiază pentru explozie prin fitil – ardere prin fitil.

Cercetările în acest caz vizează toate cele patru bancomate, inclusiv cel la care au fost prinşi în flagrant. Este vorba de fapta de la Lieşti Tuluceşti, judeţul Galaţi, şi cele două din judeţul Vrancea, a mai precizat ofiţerul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate