Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că va preda Direcției Naționale Anticorupție, la solicitarea acesteia, toate documentele privind serviciile juridice plătite de Poliția Locală a sectorului 1, în perioada 2018-2020, avocatului fostului primar Daniel Tudorache, care se ridică la aproximativ 2 milioane de lei, bani achitați în condițiile în care Poliția Locală avea propriul serviciu juridic.
”Anul trecut în luna noiembrie am abrogat hotărârea prin care fosta administrație PSD a externalizat serviciile juridice din Poliția Locală Sector 1. Acum, procurorii DNA au solicitat Primăriei Sectorului 1 să le predăm toate documentele privind serviciile juridice plătite de Poliția locală a Sectorului 1. Și noi vom da curs acestei solicitări” – a anunțat Clotilde Armand, vineri seara, pe pagina sa de Facebook.
Ea a dezvăluit că avocatul fostului primar a încasat în perioada 2018-2020 aproximativ 2 milioane de lei doar de la Poliția Locală pentru servicii juridice cu toate că instituția are un Serviciu Juridic.
”De cine a fost condus acest Serviciu până să vin eu în primărie? De reprezentatul PSD în BES 1, doamna care apărea din senin pe la acțiunile mele în campanie și încerca să le denatureze, doamna care în prezent a ajuns asistent parlamentar la cabinetul primarului cu diamante. Tot doamna respectivă a dat în judecată prin Poliția Locală niște jurnaliști independenți pentru că au avut curajul să publice date din SICAP (adică publice) despre jaful din banii publici” – a mai scris primarul Clotilde Armand.
Ea a mai spus că în Poliția Locală a fost un grup infracțional organizat și că a reușit cu greu să reorganizeze această structură, promițând că va continua reforma administrației și că nimic nu-i va sta în cale.
Revenind la protejatul primarului, adică a avocatului plătit din fondurile Poliției Locale, după externalizarea serviciului juridic al Politiei Locale, Clotilde Armand spune că ”acest domn avocat a atacat în Justiție Hotărârea prin care Poliția Locală a Sectorului nu mai are voie să contracteze servicii juridice externe și a pierdut”.
”Acum, înțelegeți de ce sunt atât de disperați cei din PSD și trompetele lor mediatice? Vor referendum să mă demită? Nu-i nimic. Să încerce” – a încheiat primarul Sectorului 1.
Mihai Dragan, avocatul special al lui Tudorache: ”Diamantele, bani și așa mai departe sunt niște bunuri pe care le poate avea oricine!…”
Pentru cei care nu știu, avocatul lui Tudorache se numește Mihai Drăgan. Este individul care susținea anul trecut, cu naivitatea specifică îmbuibatului din fonduri publice, ”externalizate”, că banii, acțiunile și bijuteriile găsite în urma perchezițiilor la clientul lui, Tudorache zis ”Diamant”, sunt la îndemâna oricui, că orice cetățean le putea deține.
”Diamantele, bani și așa mai departe sunt niște bunuri pe care le poate avea oricine” – declara anul trecut Mihai Drăgan, uitând că se adresează opiniei publice, nu mafiei PSD, adică deținătorilor de grămezi de ”diamante, bani și așa mai departe”.
Reamintim că, în urma anchetei procurorilor anticorupție și a percheziției făcute la domiciliul inculpatului Daniel Tudorache, în categoria ”diamante, bani și așa mai departe” au fost incluse de DNA, următoarele:
- depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora – în total 2.990.000 lei și 235.000 euro;
- achiziționarea de bunuri imobile pe numele fostei soții în sumă totală de 305.000 euro și 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;
acordarea unui împrumut unei persoane, tot în numerar, în cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei soții; - achiziționarea de bijuterii, inclusiv diamante, a căror valoare urmează a fi stabilită (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc.),
- achiziționarea de acțiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soții,
- asocierea în participațiune cu o societate privată cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții”.
Acestea sunt, potrivit avocatului special al lui Tudorache, bunuri pe care le poate deține oricine, deși, în realitate, ca informația să fie adevărată, ar trebui ca oricine să fie primar PSD la Sectorul 1, sau măcar șef de cuib mafiot la orice partid aflat la putere, dacă locurile de la PSD sunt ocupate.