marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiExterneComandantul forţelor terestre ucrainene anunţă recucerirea satului Klişciivka de lângă Bahmut

Comandantul forţelor terestre ucrainene anunţă recucerirea satului Klişciivka de lângă Bahmut

Generalul Aleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, a anunţat duminică recucerirea satului Klişciivka, la sud de oraşul strategic Bahmut, în regiunea Doneţk, transmite Reuters.

Rusia cucerise localitatea respectivă în ianuarie.

„Klişciivka a fost curăţat de ruşi şi eliberat”, a afirmat Sîrski.

Informaţia a fost confirmată şi de ministrul de interne Ihor Klimenko. Acesta a precizat că succesul a fost al brigăzii de asalt a poliţiei Liut, al brigăzii 90 aeropurtate de asalt şi al brigăzii a 5-a de asalt.

Consilierul prezidenţial Andri Ermak a publicat pe Telegram o fotografie cu cinci soldaţi ucraineni purtând drapelul naţional al Ucrainei şi drapele militare; în fundal se vede o clădire distrusă. El a alăturat comentariul: „Ucraina îşi ia întotdeauna înapoi ce e al ei”.

Klişciivka, a cărui populaţie era înaintea conflictului de circa 500 de locuitori, este situat la circa 9 km la sud de Bahmut şi la câţiva km la nord de satul Andriivka, recucerit de ucraineni săptămâna aceasta.

Satele învecinate cu Bahmutul au fost în bună măsură distruse în lunile de lupte pentru oraş între forţele ucrainene şi cele ruse.

Conform unor analişti militari ucraineni, eliberarea localităţilor din împrejurimi ar permite înaintarea pe flancul de sud al frontului din regiune şi controlul înălţimilor apropiate.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate