luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiDăncilă: Toader a greșit că a promis multe și nu a făcut....

Dăncilă: Toader a greșit că a promis multe și nu a făcut. Va fi înlocuit de Eugen Nicolicea

Eugen Nicolicea va fi propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei în locul lui Tudorel Toader, a declarat premierul Viorica Dăncilă.  

Premieru a anunțat că va avea o discuție cu actualul ministru al Justiţiei şi că aşteaptă demisia din partea acestuia. 

„În cadrul CEx de astăzi, s-au luat deciziile referitor la cele două colege care candidează pentru Parlamentul European, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, şi un vot şi decizie referitor la domnul Tudorel Toader. În urma votului şi în urma nemulţumirilor manifestate de colegi referitor la domnul Toader, nemulţumiri care au avut în vedere atât blocarea unor acte normative, probleme ridicate de miniştrii cabinetului, dar şi referitor la aspecte ridicate în spaţiul public, care nu au fost dublate de o decizie, s-a votat şi s-a acceptat demisia domnului Tudorel Toader. 

Potrivit ei, în mod normal, dânsul ar trebui să îşi dea demisia, de aceea a făcut trimitere şi la demisie, mai ales că ministrul Justiției a greşit atunci când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat. 

„În opinia mea, cred că s-a vorbit foarte mult despre justiţie şi cred că Tudorel Toader a greşit atunci când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat. Legat de opinia colegilor din cabinet, au adus în atenţia CEx mai multe acte normative care au stat foarte mult pe masa de lucru, pentru că nu a venit un răspuns de la Justiţie sau acel răspuns a venit întârziat. În programul de guvernare se spune că vom face dreptate până la capăt. Asta înseamnă că vom elimina nedreptăţile care au fost făcute”, a afirmat Dăncilă. 

În urma CEx PSD, ministrul Justiției, Tudorel Toader a fost remaniat, alături de Rovana Plumb și de Natalia Intotero, acestea două, urmând să candideze pentru funțiile de europarlamentari. Tudorel Toader spune că se va întoarce la Iași pentru a lucra cu studenții. 

Potrivit lui Liviu Dragnea, noul ministru al Justiţiei, dacă va fi numit de către preşedintele Iohannis, în primul rând trebuie să rezolve blocajele din Ministerul Justiţiei cu privire la avizarea sau iniţierea unor acte normative care ţin de aplicarea programului de guvernare.

„Că aceste blocaje au fost din cauza domnului Toader sau nu, nu avem de unde să ştim, important este efectul. Ăsta este primul lucru care i s-a cerut domnului Nicolicea şi al doilea rând să facă ceea ce face orice ministru al Justiţiei din România – să se ocupe de starea bună a Justiţiei”, a spus Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate