marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiDeclarații de Ziua Constituției: fiecare politician „cu ce-l doare”

Declarații de Ziua Constituției: fiecare politician „cu ce-l doare”

De Ziua Constituției, fiecare politician face declarații cu ce-l doare. Astfel că, dacă unii merge pe reformarea statului român, alții dau în inamicii politici doar, doar or mai câștiga o fărâmă de credibilitate. 

Preşedintele USR Dan Barna spune că formaţiunea sa va continua pe drumul reformării statului român.

„În programul cu care am candidat la Preşedinţia României am propus printre altele şi câteva direcţii de revizuire a Constituţiei şi reformă a sistemului politic. Amintesc acum doar iniţiativele care au primit un masiv sprijin popular: ‘Fără Penali în Funcţii Publice’, alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi şi limitarea numărului de parlamentari la 300. Azi, de Ziua Constituţiei, reafirm hotărârea mea şi a USR de a continua pe drumul reformării statului român. Acesta e mandatul pe care l-am primit de la voi şi nu ne vom opri niciun moment din a lupta pentru el. România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte. Acelaşi tip de oameni, asemeni vouă şi colegilor mei din USR, o vor moderniza”, a scris Barna pe Facebook.

În schimb, preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu afirmă că a observat în ultimul timp că Guvernul PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum bugetul de stat.

„Astăzi este Ziua Constituţiei. Această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă şi formală afirmare de principii. Respectarea Constituţiei asigură echilibrul democratic şi garantează drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înţeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare şi acţionează haotic şi iresponsabil. Efectele le vom simţi din păcate noi toţi.PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate