sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD s-a prins: Viorica Dăncilă, candidat la prezidențiale, o greșeală

PSD s-a prins: Viorica Dăncilă, candidat la prezidențiale, o greșeală

PSD s-a prins că numirea pentru poziția de candidat la alegerile prezidențiale a Vioricăi Dăncilă a fost o greșeală, iar aceasta trebuia să refuze candidatura, chiar dacă a fost desemnată de majoritate, este de părere Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD.  

„Au fost nişte decizii foarte greşite luate de PSD după pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost alţi paşi de făcut, nu sunt unul dintre cei care consideră că ar fi trebuit să ieşim imediat de la guvernare, dimpotrivă, nu suntem singurul guvern aflat la putere care nu stă bine în sondaje. După alegerile europarlamentare pierdute de PSD eu am fost unul dintre susţinătorii ideii ca doamna Dăncilă să devină şi preşedintele partidului, în aceeaşi logică ca şi Adrian Năstase ca şi Victor Ponta, în momentul acela guvernarea era una bună şi coerentă.(…) Decizia ca dânsa să fie şi candidat a fost una greşită. Ar fi trebuit, de data aceasta, PSD să fie mult mai curajos”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

PSD s-a prins, dar prea târziu

PSD a decis, prin vot, ca Viorica Dăncilă să devină candidatul partidului la alegerile prezidenţiale şi ea era cea în măsură să spună că nu candidează, iar lucrurile ar fi decurs cu totul altfel.

„A fost vorba de un pic de conservatorism din partea partidului (când a decis să o pună pe Dăncilă candidat n.r.), ne-a fost frică să luăm nişte decizii mai curajoase. Noi ne aflam într-o alianţă în momentul acela, aveam o alianţă de guvernare cu domnul Tăriceanu, toate deciziile astea au influenţat alte decizii, a fost o sarabandă de greşeli. Dacă aveam un candidat comune şansele erau cu totul altele, poate şi cu un candidat independent erau altele, dar PSD nu a reuşit să treacă nici de această dată peste orgoliul de a avea candidat, cu toate că am intrat în alegeri într-o situaţie nu tocmai confortabilă”, a mai spus Ciolacu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate