vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiDosar penal in rem pentru farsa ieftină cu tabloul lui Picasso

Dosar penal in rem pentru farsa ieftină cu tabloul lui Picasso

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi favorizarea făptuitorului, după ce a apărut informaţia că în cazul tabloului Picasso, găsit în judeţul Tulcea, ar fi vorba despre o farsă. 

Procurorii urmează să dispună efectuarea unei expertize a pânzei găsite de scriitoarea Mira Feticu, care va fi şi ea chemată la audieri, au afirmat oficiali ai DIICOT, citați de Agerpres.

DIICOT a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că un tablou semnat Picasso, valorând aproximativ 800.000 de euro, a fost găsit de către două persoane pe raza judeţului Tulcea. Tabloul ar face parte din lotul de şapte opere de artă furate în 2012 de o grupare de hoţi români dintr-un muzeu din Olanda. 

Dosar penal in rem pentru o farsă ieftină

Tabloul de Picasso despre care scriam, ieri, că a fost găsit de Mira Feticu, o româncă stabilită în Olanda, este o farsă ieftină a unor regizori belgieni. Românca anunţa sâmbătă că a găsit într-o pădure din judeţul Tulcea tabloul lui Picasso, numit Cap de Arlechin, după ce a primit indicii printr-o scrisoare anonimă.

Aceasta a revenit la câteva ore și a anunțat că a fost o farsă pusă la punct de doi producători de teatru din Belgia care s-au inspirat dintr-o piesă de teatru lansătă la Anvers.

Cel mai probabil cei doi regizori au dorit să își facă reclamă pentru piesa de teatru și au căutat creduli care să promoveze farsa, numai că în acest proces au implicat și autoritățile române care au fost puse pe jar după veste.  

Cei doi regizori au îngropat la sfârşitul lunii o copie a picturii Cap de Arlechin în apropiere de Tulcea, apoi au trimis scrisori anonime în care anunţau unde este o pictură celebră, furată împreună cu alte capodopere acum şapte ani de hoţi români de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, potrivit Digi24.

Așa se face că, scrisorile au ajuns la trei adrese din Olanda şi trei din România, dar numai românca şi un prieten de-al ei au crezut. Aceasta chiar povestea cum a ajuns la copac urmînd indicațiile și a scormonit pământul cu mâinile și apoi cu un băț până a simțit plastic. Când a scos obiectul a descoperit că era pictura Cap de Arlechin. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate