marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiDosarul Colectiv: Ponta „a înțeles” tragedia... USR: „un pas spre dreptate”

Dosarul Colectiv: Ponta „a înțeles” tragedia… USR: „un pas spre dreptate”

În dosarul Colectiv, nici un politician de grad înalt nu a fost tras la răspundere pentru tragedia de acum 4 ani, în schimb, cei care au fost implicați oarecum, nu au nici un dram de remușcare. 

Astfel că, liderul Pro România, Victor Ponta, spune că a înţeles tragedia familiilor celor care au avut de suferit.

„Nu pot decât să spun două lucruri. În primul rând, că am înţeles şi o să înţeleg întotdeauna tragedia, suferinţa familiilor celor care au avut de suferit. În al doilea rând, că o să consider cea mai mare ticăloşie pe care am întâlnit-o în viaţă să îţi faci carieră politică sau să obţii voturi pe tragedia unor oameni. Atât”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului. 

Ponta spune că trebuis ă îăși dea demisia după tragedie pentru că în politică îţi asumi mai mult decât responsabilităţi juridice, îţi asumi responsabilităţi politice şi asta înseamnă să conduci o ţară la un moment dat, să şi îţi asumi responsabilităţi.

„Asta e vorba de zona politică, însă cei care de atunci şi până acum vor să ajungă primari ai Bucureştiului, vor să ajungă parlamentari, construind şi urcându-se pe cadavrele unor oameni nevinovaţi, îi consider de o ticăloşie care depăşeşte ticăloşia obişnuită în politic, în general”, a mai spus Ponta.

Dosarul Colectiv: pedepsele, un pas spre dreptate 

Pe de altă parte, cei din USR văd condamnările din dosarul Colectiv  ca fiind un prim pas către dreptate.

„Astăzi s-a dat prima sentinţă în dosarul Colectiv. Decizia nu este definitivă, însă reprezintă un prim pas către dreptate. Toţi cei responsabili pentru incendiul din Colectiv trebuie să plătească pentru faptele comise. Nu trebuie să mai permitem ca incompetenţa şi corupţia să facă victime. Din păcate, la patru ani distanţă de la tragedia care a marcat România, suntem la fel de vulnerabili în faţa posibilelor pericole din instituţiile publice. Avem în continuare şcoli, spitale, teatre, cluburi care nu au autorizaţii ISU. Nerespectarea regulilor de siguranţă este unul dintre simptomele statului corupt, nu-şi face datoria şi închide ochii în faţa neregulilor. Odată cu sentinţa de astăzi, trebuie să reţinem un lucru: avem tot dreptul să le cerem oamenilor din fruntea instituţiilor să ne respecte dreptul la viaţă şi să nu mai gireze neregulile care pot produce tragedii”, se arată pe pagina de Facebook a USR. 

În plus, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că este mai bine mai târziu decât niciodată că fost pronunţate condamnările în dosarul Colectiv.

„Mai bine mai târziu decât niciodată. Pentru Revoluţie aşteptăm de 30 de ani, aniversăm 30 de ani de la Revoluţie şi nici până astăzi nu există nicio condamnare împotriva vinovaţilor care au provocat moartea a peste 1.000 de români” , a spus Orban.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate