miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiDosarul Colectiv: Ce pedepse au primit cei vinovați de moartea a 64...

Dosarul Colectiv: Ce pedepse au primit cei vinovați de moartea a 64 de copiii

În dosarul Colectiv majoritatea celor inculpați au primit pedepse cu închisoare unele mai mari decât altele, astfel că de la pompierii care au făcut verificările la club până la patronii clubului au primit ani grei de închisoare. Și cu toate acestea, parcă nu este îndeajuns…

Mai iritant pentru familiile celor care au pierdut pe cineva în acest incident este că nici o pedeapsă nu este definitivă. 

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Dosarul Colectiv: pedepse pentru patroni 

Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

Cristian Niţă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani de închisoare.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost condamnați la câte 11 ani şi 8 luni închisoare în dosarul privind tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cu toate acestea, opinia publică spune că să ministrul Sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu, ar trebui pus sub inculpare doarece a declarat că statul român nu are nevoie de ajutor în acest caz, în condișiile în care mulți copii au murit în spitale tocmai din cauza infecțiilor. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate