joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiDosarul pentru luare de mită al lui Dumitru Dragomir, amânat a șaptea...

Dosarul pentru luare de mită al lui Dumitru Dragomir, amânat a șaptea oară

Pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită a fost amânată de Tribunalul Bucureşti pentru 11 ianuarie. 

În dosar, „Nea Mitică de la Ligă” este acuzat că a primit mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Este pentru a şaptea oară când tribunalul amână sentinţa în acest caz. 

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA, în august 2017, pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Alături de el au fost deferiţi justiţiei:

  • Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS&RDS SA, pentru dare de mită şi complicitate la spălare de bani;
  • Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.
  • Florin Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL;
  • Alexandru Oprea, la data faptei directorul general și preşedintele CA al RCS&RDS;
  • Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS;
  • Serghei Bulgac, la data faptei director general al RCS&RDS. 

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA. 

Banii primiţi au fost disimulaţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms. 

„Contractul respectiv a fost încheiat între societăţile Bodu SRL, deţinută de Dumitru Dragomir, şi RCS&RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpaţilor Dinei Mihai şi Oprea Alexandru, administratori ai RCS&RDS SA. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, încheiat la data de 8 aprilie 2008 între LPF şi consorţiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrată de inculpatul Bendei Ioan şi o altă societate”, susţine DNA. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate