sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAdministrație publicăELCEN a dat în judecată Primăria Capitalei. Rămânem fără căldură iarna asta

ELCEN a dat în judecată Primăria Capitalei. Rămânem fără căldură iarna asta

Administratorul judiciar al companiei ELCEN, Sierra Quadrant, a dat în judecată Primăria Capitalei pentru plata unei creanţe de 3,8 miliarde lei. 

În acest context, USR Bucureşti reproşează primarului general, Gabriela Firea, faptul că nu a găsit nicio soluţie de reorganizare a RADET şi nici nu a plătit datoriile regiei. 

„De trei ani, USR spune că Gabriela Firea nu a făcut nimic pentru RADET. Acum au ajuns să spună acelaşi lucru chiar cei care reprezintă interesele statului. ELCEN este o companie de stat, deţinută de Ministerul Economiei. ELCEN furnizează agent termic către RADET. Când RADET a intrat în insolvenţă, ELCEN a fost nevoită să facă acelaşi lucru. Problema este că până acum nu s-a întâmplat nimic. Municipalitatea, sub coordonarea Gabrielei Firea, nu a găsit nicio soluţie de reorganizare şi nici nu a plătit datoriile. Astăzi, ELCEN a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera datoria de 3,8 miliarde lei. Aici suntem, după trei ani şi câteva luni de mandat al ‘primarului faliment’, Gabriela Firea”, a arătat USR Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

Conform Sierra Quadrant, la grefa Tribunalului Bucureşti a fost înregistrată cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin care se solicită ca instanţa să dispună obligarea PMB la plata creanţei RADET către ELCEN în cuantum de 3,83 miliarde de lei, conform tabelului definitiv al creanţelor.

ELCEN a dat în judecată Primăria Capitalei 

„În acest context, reamintim faptul că PMB avea posibilitatea de a achita doar 1,1 miliarde de lei (suma rezultată în urma raportului de reevaluare a creanţei, întocmit de un evaluator independent), adică la valoarea de piaţă a creanţei estimată în cazul vânzării forţate către un potenţial cumpărător”, spun cei de la Sierra Quadrant. 

Administratorul judiciar al companiei ELCEN apreciază că PMB este principalul vinovat atât pentru situaţia deplorabilă a RADET, cât şi pentru sumele restante acumulate de aceasta.

„Doamna Gabriela Firea a avut şansa de a intra în istorie. Dacă ar fi avut cel mai mic interes pentru cetăţeni şi pentru Capitală, putea rezolva încă de anul trecut problema termoficării în Bucureşti. A avut la dispoziţie multiple variante, însă a ales să nu facă nimic. Chiar dacă în mandatul doamnei Firea s-au acumulat doar o parte din datoriile totale ale RADET, întrucât a ales să cheltuiască banii bucureştenilor pe vouchere, vacanţe şi reclame la companiile de stat, cu siguranţă în acest mandat a definitivat distrugerea RADET şi periclitarea situaţiei economice a ELCEN”, a declarat Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate