joi, septembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăPrimarul „faliment” Firea își face reclamă, de 2 milioane euro, cu mari...

Primarul „faliment” Firea își face reclamă, de 2 milioane euro, cu mari realizări într-un București de rușine

Primarul „faliment” Firea își face reclamă, de două milioane de euro, cu mari realizări într-un București de rușine, acuză cei din USR București, care spun că reclama este pentru primărie, teoretic, dar practic este pentru primar. 

Două instituții din subordinea municipalității au încheiat acorduri cadru pentru campanii de promovare menite să-i convingă pe bucureșteni de realizările „mărețe” din mandatul Gabrielei Firea. Administrația Spitalelor și Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic au semnat un acord cadru în valoare de 4,8 și, respectiv, 3,2 milioane de lei fără TVA. Și nu este exclus ca modelul să fie urmat și de alte instituții sau companii ale municipalității”, spun cei din USR București.

Între timp, Primăria a tăiat bani de la investițiile la rețeaua de termoficare, a depășit termenele promise pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură, a făcut praf managementul traficului și a tocat sume exorbitante pe companii, statui și festivaluri, mai acuză USR București.

Primarul „faliment” Firea „rearanjează” și parcurile 

Pe de altă parte, deputatul Nicuşor Dan  a chemat în judecată Primăria Capitalei, deoarece Municipalitatea nu i-a prezentat în termenul legal de 30 de zile documentaţia tehnică pentru proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu.

„Am chemat în judecată Primăria Capitalei pentru Parcul Cişmigiu, aşa cum am promis. În 13 august am solicitat Primăriei să ne comunice documentaţia tehnică pentru Parcul Cişmigiu, în care ar urma să se construiască alei betonate largi peste rădăcinile copacilor. Documentaţia ar fi trebuit să stea la baza Hotărârii Consiliului General pentru indicatorii tehnico-economici, dar nu a fost făcută publică. Primăria nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile. Am formulat acţiune la Tribunalul Bucureşti”, scria recent deputatul, pe Facebook.

Pe 3 septembrie, primarul general, Gabriela Firea, reitera că proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu nu vizează înfiinţarea unor noi spaţii comerciale sau defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante şi anunţa, totodată, că îi va da în judecată pe cei care continuă astfel de minciuni.

Nicuşor Dan a replicat ulterior că o prezentare publică a proiectului de restaurare a Parcului Cişmigiu ar pune capăt speculaţiilor.

„A trecut deja o lună de când societatea civilă îi cere Gabrielei Firea proiectul tehnic în baza căruia s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Parcului Cişmigiu, în valoare de 10 milioane euro. Comunicarea în spaţiul public a proiectului tehnic ar pune capăt oricăror speculaţii şi ar dovedi cine are dreptate”, spunea el.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate