sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalii cer interzicerea de eliberare condiţionată pentru criminali, violatori, tâlhari şi corupţi

Liberalii cer interzicerea de eliberare condiţionată pentru criminali, violatori, tâlhari şi corupţi

Liberalii cer, prin vocea deputatului Florin Roman, interzicerea de eliberare condiţionată pentru criminali, violatori, tâlhari şi corupţi, totul venind după tragedia care a avut loc la Caracal.

„Solicit PSD să susţină proiectul de lege pe care l-am depus ca parlamentar al PNL, prin care solicităm exceptarea de la liberare condiţionată, pentru criminali, violatori, pedofili, tâlhari şi corupţi. (…) Solicit preşedintelui PSD, premierul Viorica Dăncilă, să ceară colegilor săi parlamentari să voteze în regim de urgenţă proiectul PNL, astfel încât odiosul criminal de la Caracal să putrezească în puşcărie şi nu să fie liberat condiţionat după 6 – 7 ani”, spune Florin Roman. 

Fără eliberare condiţionată pentru criminali 

El arată că proiectul de lege este depus la Senat şi înregistrat din 4 iunie şi are aviz favorabil de la Consiliul legislativ, dar că de atunci este „ţinut la sertar şi este blocat”. 

„PNL a atras atenţia că reducerea fracţiilor de pedeapsa nu este decât o gură de oxigen pentru infractori şi că măsurile luate de PSD nu fac decât să dea mai multe drepturi infractorilor, în timp ce victimele sunt pur şi simplu abandonate. După tragedia de la Alba Iulia, când o tânără a fost tâlhărită în scara unui bloc, după crima de la Mediaş, am atras atenţia ministrului de Interne, Carmen Dan, că este doar începutul! Am repetat obsesiv că nimeni nu mai este în siguranţă. PNL a solicitat un plan concret de creştere a siguranţei cetăţeanului. De fiecare dată, ni s-a răspuns cu aroganţă sau indiferenţă. Acum, din păcate, suntem obligaţi să asistăm la tragedii abominabile şi la eşecul lamentabil al politicii PSD în domeniul siguranţei cetăţeanului”, precizează deputatul liberal. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate