miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiEurobarometru: Românii au 16% încredere în partidele politice și 53% în personalul...

Eurobarometru: Românii au 16% încredere în partidele politice și 53% în personalul medical

Românii au cel mai puţin încredere în medici şi sistemul sanitar dintre toţi cetăţenii Uniunii Europene, încrederea lor în mass-media de toate genurile se erodează tot mai mult, iar dorinţa lor de a se vaccina este printre cele mai reduse din blocul comunitar, potrivit rezultatelor unui Eurobarometru dat publicităţii vineri – informează Agerpres.

De asemenea, încrederea românilor în partidele politice este de 16%, în scădere cu 7 procente față de anul trecut, în timp ce 80% dintre români tind să nu aibă încredere în partidele politice, în timp ce încrederea în guvern este de 29% și încrederea în Parlament de 26%.

Conform documentului, doar 42% dintre românii intervievați mai au încredere în presa scrisă, 48% în posturile de radio și 56% în televiziuni.

De asemenea, doar 37% dintre români au încredere în presa online, în scădere cu 7 procente față de situația din vara anului trecut, 28% au încredere în rețelele sociale (social media), în vreme ce 56% tind să nu aibă încredere.

Încrederea românilor în personalul medical a scăzut, față de anul trecut, cu 7 procente, ajungând la 53%.

Referitor la încrederea românilor în vaccinuri, doar 23% dintre români și-au exprimat dorința de a se vaccina cat mai curând posibil, imediat ce apare vaccinul împotriva Covid-19, iar alți 36% au spus că s-ar vaccina mai târziu.

Încrederea în justiție este de 47%, în poliție de 56% și în armată de 64%.

 

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate