sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiTovarășul Valeri Kuzmin a fost retras din fruntea ambasadei Rusiei Teroriste din...

Tovarășul Valeri Kuzmin a fost retras din fruntea ambasadei Rusiei Teroriste din România, la două zile după decesul subit al soției sale

Ambasadorul Federaţiei Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, şi-a încheiat misiunea diplomatică în România şi a plecat definitiv la Moscova.

Anunţul a fost făcut, joi, de Ambasada Rusiei, pe pagina sa oficială de Facebook.

”Astăzi, Excelenta Sa Valeri Kuzmin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, şi-a încheiat misiunea diplomatică şi a plecat definitiv la Moscova. Până la sosirea noului ambasador, doamna ministru-consilier Elena Kopnina este Însărcinată cu Afaceri a.i. a Federaţiei Ruse în România’‘, se arată în postarea Ambasadei Federaţiei Rusiei la Bucureşti.

Avionul cu care ne-a părăsit tovarășul Kuzmin

Ambasadorul Valeri Kuzmin se afla la post în România din anul 2016.

Nu se știe dacă încheierea misiunii ambasadorului Rusiei Teroriste în România survine din cauza, sau datorită (după caz!) decesului soției sale, care s-a produs în urmă cu două zile, la reședința oficială a celor doi reprezentanți ai Moscovei la București, cum, la fel, nu se știe dacă decesul soției sale are legătură cu încheierea misiunii tovarășului Kuzmin în România.

Tov. Kuzmin, pe capul nostru din 2016

Valeri Kuzmin a fost numit Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România în 2016.

Este născut pe 24 iunie 1953 la Moscova. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ambasadei Rusiei, a absolvit Facultatea de Jurnalistică Internaţională de la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale de la Moscova de pe lângă MAE URSS (1975), precum şi Cursurile diplomatice superioare de la Academia Diplomatică de pe lângă MAE rus (1998 şi 2016). Tradus, asta înseamnă că a intrat în KGB de la vârsta majoratului.

Este doctor în ştiinţe istorice din 2003.

A ocupat diferite posturi în centrala MAE URSS şi în străinătate, precum şi 1975-1980 la Ambasada URSS în Libia, 1985-1990 – în Tunisia. A lucrat ca adjunctul Şefului Secţiei de la Departamentul Africa şi Orientul Mijlociu, ca şi adjunctul Directorului Departamentului Orientul Mijlociu şi Africa de Nord al MAE Rusiei.

Din iulie 1998 până în ianuarie 2003 a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Rusiei în Republica Sudan.

Are o fiică şi un fiu adulţi, precum şi doi nepoţi și știe limbile engleză, arabă şi franceză, potrivit sursei citate.

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate