marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiFirea a scumpit Spitalul Metropolitan promis de 2,5 ori

Firea a scumpit Spitalul Metropolitan promis de 2,5 ori

Primarul general al Bucureștiului Gabriela Firea a scumpit Spitalul Metropolitan de 2,5 ori în numai două zile de la anunțul dat, astfel că acesta, de la 400 de milioane de euro a ajuns aproape de un miliard de euro.  

În acest context, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, le cere consilierilor municipali să solicite publicarea întregii documentaţii pentru spitalul metropolitan. 

„Minunea de la Voluntari: preţul spitalului metropolitan prezentat de Gabriela Firea a devenit de 2,5 ori mai mare: de la 400 de milioane la un miliard de euro în doar două zile. Le cer tuturor consilierilor generali să solicite primarului general publicarea întregii documentaţii de proiect înainte să aprobe orice. Avem în faţă cel mai mare proiect de investiţii al Gabrielei Firea de până acum şi în acelaşi timp cea mai mare ruşine: un proiect absolut esenţial, tratat în bătaie de joc de actuala administraţie”, a scris fostul ministru al Sănătății pe Facebook.

De asemenea, consilierul municipal USR Bogdan Stroe apreciază că documentaţia pusă la dispoziţia Consiliului General, în vederea aprobării, este extrem de subţire.

„Atât de mult îi pasă Gabrielei Firea de spitalul metropolitan că nici n-a reţinut cât costă. Ieri spunea că va costa 400 de milioane de euro. Azi aflăm că este vorba de fapt despre 1 miliard de euro (4,7 miliarde de lei). Mai grav este că documentaţia pe care Primăria o pune la dispoziţia consilierilor municipali pentru a lua o decizie este extrem de subţire. Gabriela Firea cere Consiliului să voteze o investiţie de 1 miliard de euro pe baza unui raport de specialitate de două pagini. Sunt nişte cifre şi nişte sume înşirate fără nicio noimă. Dar nimeni nu ştie clar cine şi ce se va face acolo. Abia aştept să văd totuşi studiul făcut de Compania municipală. Au ţinut preţul contractului la secret, sper totuşi că nu vor ţine şi studiul de fezabilitate tot la secret”, a scris Stroe pe contul său de Facebook

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate