sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiFirea invită la București socialiștii moldoveni care rupeau harta României în semn...

Firea invită la București socialiștii moldoveni care rupeau harta României în semn de protest

USR îi solicită, de urgenţă, primarului Capitalei, Gabriela Firea, să se delimiteze de politica anti-europeană pe care membrii socialiştilor lui Igor Dodon şi Zinaidei Greceanîi o practică. 

Primarul Capitalei l-a invitat pe Ivan Ceban, primarul socialist şi pro-rus al Chişinăului, să efectueze o vizită de lucru la Bucureşti, la doar câteva zile după ce primarul Chişinăului a făcut prima sa vizită oficială în Moscova.

Nu ar fi nimic în neregulă până aici, dacă cei invitați nu sunt unii dintre socialiștii care în urmă cu patru ani de zile rupeau harta României în Parlamentul Moldovei. 

„Gabriela Firea se pregăteşte să-l întâmpine la Bucureşti pe unul dintre liderii socialiştilor de la Chişinău, cei care cu 4 ani în urmă rupeau ostentativ în Parlament harta României şi, după ce a girat regimul oligarhului Vlad Plahotniuc ani în şir, PSD stabileşte contacte şi se asociază cu partidul putinist din Republica Moldova”, spun oficialii USR.

Faptul că Gabriela Firea preferă să se întîlnească la Bucureștgi cu oameni care sunt apropiați de Kremlin, nu face decât să întărească teoria conform căreia PSD este foarte apropiat de Putin și face jocurile acestuia în România, doar pentru a aduce un plus de instabilitate. „Nu am văzut acelaşi entuziasm din partea PSD că ar vrea să se întâlnească cu forţele pro-europene din Republica Moldova atunci când se aflau la guvernare sau când au câştigat primăria Chişinăului. O fac acum, în schimb, când socialiştii pro-ruşi şi anti-europeni ai lui Igor Dodon sunt la butoane”, a afirmat Radu Mihail, senator USR şi vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă.

Cu toate acestea Firea nu vrea să se delimiteze de politicile pro-ruse. 

„E o nouă etapă din politica iresponsabilă şi cel puţin dubioasă pe care PSD continuă să o facă în planul relaţiilor României cu partenerii noştri! Îi solicităm, de urgenţă, primarului capitalei României să se delimiteze de politica anti-europeană pe care membrii socialiştilor lui Igor Dodon şi al Zinaidei Greceanîi o practică”, a declarat Radu Mihail. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate