vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiNicolae Bădălău a fost exclus din conducerea PSD după ce a jignit...

Nicolae Bădălău a fost exclus din conducerea PSD după ce a jignit diaspora

Nicolae Bădălău a fost exclus din conducerea PSD după ce a jignit diaspora pentru a două oară fîcând afirmații defăimătoare față de românii care trăiesc peste hotare. 

Cu toate acestea, pasul în spate făcut forțat de Bădălău nu a venit fără scandal în CEx PSD. Șeful PSD „s-a retras” din conducerea interimară dar a rămas la șefia organizației Giurgiu. Marian Mina, actualul șef al Consiliului Județean Giurgiu și finul lui Bădălău, a fost numit în conducerea interimară. 

După ce a început discuția legată de declarația ofensatoare la adresa românilor din diaspora liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, a plecat de la ședință, fiind nemulțumit că nu se supune la vot sancționarea lui Bădălău. „Nu vrea Ciolacu să supună la vot problema cu Bădălău. De asta am plecat”, a spus liderul PSD Bacău la ieșirea din sediul PSD.

„Acum e discuţie pe câte locuri (n.r. în Parlament) dăm în diaspora. E clar că dacă mărim numărul şi cer 15… Astăzi au patru cu doi pe diaspora. Ei au 700.000 de oameni care au paşapoartele cu domiciliu, care sunt legale. Restul, până la trei, cinci milioane – că se vehiculează tot felul – sunt fetele alea de le duc ăştia, nu ilegal, dar… Şi vor să li se calculeze posturile de parlamentar pe toţi care bănuiesc că sunt ei acolo. Nu mai vor pe numărul exact pe care-l are ministerul”, a afirmat Bădălău. 

Ulterior, Niculae Bădălău şi-a cerut scuze într-o postare pe Facebook pentru declaraţiile apărute în spaţiul public.

„Îmi cer scuze pentru declaraţiile despre diaspora apărute astăzi în spaţiul public. Ele au fost scoase din context, însă, în niciun caz, intenţia nu a fost de a jigni pe cineva. Îi respect pe toţi oamenii care muncesc pentru a-şi întreţine familiile şi îi asigur de toată stima şi preţuirea mea”, a scris Nicolae Bădălău pe Facebook

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate