sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăFlorin Cîțu a preluat, practic, controlul PNL și a convocat din nou...

Florin Cîțu a preluat, practic, controlul PNL și a convocat din nou ședința BPN, ignorându-l pe președintele Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban,  a declarat joi că echipa lui Florin Cîțu a convocat Biroul Politic Național al partidului, ignorându-l pe președintele partidului, motiv pentru care a refuzat să participe la această ședință.

”Azi, fără să fiu informat, colegi (din echipa lui Florin Cîțu) au convocat BPN, ignorând președintele partidului. Am decis să nu particip la ședință, despre care nu am fost informat, nu am putut verifica respectarea prevederilor statutare. Doresc să convoc BPN, dar vreau ca la el să participe toți colegii mei din BPN. Până la convocarea BPN doresc să am o discuție cu premierul Cîțu, cu toți actorii, ca să degajăm o soluție care să permită o guvernare serioasă și performantă în această structură a coaliției” – a anunțat Ludovic Orban, printr-o declarație de presă.

Potrivit unui mesaj al echipei lui Florin Cîțu care a preluat, practic, controlul PNL, a fost convocat Biroul Politic Național pentru joi, ora 11.00 la solicitarea echipei Cîțu.

„În temeiul alin. 3 al art. 85 din Statutul PNL, la solicitarea membrilor BPN, se convoacă şedinţa BPN azi, 2 septembrie 2021, ora 11,00, prin videoconferinţă”, a anunțat joi, printr-un mesaj, echipa Cîţu.

Este pentru a doua oară când susținătorii lui Cîțu procedează în acest mod, ignorându-l total pe președintele în exercițiu al partidului, pentru a-și impune propria agendă politică, dominată de interesele personale ale membrilor acestei echipe de terminatori ai PNL.

Prima dată, pe 18 august, s-a dorit abaterea atenției de la scandalul cătușelor pușcăriașului Cîțu din SUA, prin convocarea pentru a doua zi  a BPN în scopul numirii lui Dan Vîlceanu în fruntea Finanțelor.

Atunci, ca și astăzi, președintele Orban a fost informat după luarea deciziei, prin SMS.

Asta înseamnă că Ludovic Orban a pierdut, practic, conducerea PNL, rolul său fiind acum pur decorativ.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate