marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăFlorin Cîțu se simte din nou blocat în Parlament de președintele său,...

Florin Cîțu se simte din nou blocat în Parlament de președintele său, Ludovic

Prim-ministrul Florin Cîţu s-a declarat nemulţumit de faptul că un proiect de lege prin care se abrogă un act normativ emis de PSD, ce interzice investiţiile străine în companiile cu capital de stat, este blocat în procedură legislativă în Camera Deputaţilor.

„Am o lege care (sic!) nu sunt foarte fericit că nu a trecut prin Parlamentul României. De fapt, sunt foarte supărat că nu a trecut. Este legea prin care PSD interzicea investiţiile străine în România în companiile de stat. Cumva ne spune tot de la buget să dăm bani, din taxele românilor să investim în companiile de stat cu pierderi. Am trecut prin Guvern proiectul de lege care abrogă acea lege. A trecut de Senat, iar la Camera Deputaţilor a rămas acolo”, a  declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Piatra Neamţ, potrivit News.ro.

El a sugerat că proiectul de lege este blocat de Ludovic Orban, adversarul său din alegerile interne pentru șefia PNL.

„Pentru un Guvern care este de dreapta, de centru dreapta, un Guvern care vrea reformă, un guvern care atrage investiţii, nu este niciun fel de justificare ca acea lege să nu treacă. Eu sper că nu e vorba de lupte politice interne şi să suferim toţi pentru că încearcă cineva să pună piedici Guvernului din cauze de politică internă”, a afirmat Cîţu.

El a amenințat deja că va guverna prin ordonanțe de urgență, deoarece Parlamentul a blocat mai multe inițiative legislative ale Guvernului.

”Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat. De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe (…) altă soluţie nu văd (…) Nu voi aştepta după Parlament să se horărască”, a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la TVR 1.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate